logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Odkurzacz Karcher WD 3 V-19/4/20 1.628-107.0 Jak odłączyć kable zasilania w odkurzaczu?

krzysiekgogul 19 Gru 2024 20:58 1290 3
  • #1 21355416
    krzysiekgogul
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z odkurzaczem Odkurzacz Karcher WD 3 V-19/4/20 1.628-107.0. Podczas wymiany całego mocowania na filtr niestety okazało się, że nie da się tego inaczej zrobić, jak nie odpinając kabla od zasilania, który jest podłączony do silnika. Czysto teoretycznie powinno się dać odpiąć te dwa kable, które są pokazane na zdjęciach: niebieski i brązowy, ale nie da się ich ruszyć w żaden znany mi sposób.

Zbliżenie na złącza kabli odkurzacza Karcher WD 3 z przewodami w kolorach niebieskim i brązowym. Zbliżenie na połączenia kabli w odkurzaczu Karcher WD 3, pokazujące niebieski i brązowy kabel z wtykami. Zbliżenie na wewnętrzne komponenty odkurzacza z widocznymi niebieskim i brązowym kablem oraz plastikowym złączem. Zbliżenie na podłączenie kabli w odkurzaczu Karcher, z widocznymi niebieskim i brązowym kablem. Zbliżenie na rękę trzymającą kabel z wtyczką w odkurzaczu Karcher WD 3. Osoba trzymająca biały złącznik z niebieskim i brązowym kablem od odkurzacza Karcher.
    AI: Jakie metody lub narzędzia próbowałeś już użyć, aby odłączyć te kable?
    Próbowałem wyciągnąć kabel, ale to nie idzie. Nie chcę tego połączenia zniszczyć i szukam sposobu, jak to zrobić bez niszczenia.
    AI: Czy masz dostęp do instrukcji obsługi lub schematów technicznych odkurzacza, które mogą zawierać informacje na temat odłączania kabli?
    Nie.
  • Pomocny post
    #2 21355471
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3693
    To normalne konektory, trzeba ciągnąć. W tych plastikowych osłonach może być zapadka, ale to widać od zewnątrz.
  • Pomocny post
    #3 21355534
    k_bad
    Poziom 4  
    Ocena: 2
    Tak jak poprzednik napisał, spróbuj ruszać na boki i mocno ciągnąć, u mnie poszło.
  • #4 21356780
    krzysiekgogul
    Poziom 2  
    Trzeba lekko pociągnoć małymi kombinerkami
REKLAMA