logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karcher PW10 - Jak podłączyć przewód z uziemieniem i czerwony przewód?

slavic71 20 Cze 2014 17:36 2544 5
REKLAMA
  • #1 13725075
    slavic71
    Poziom 2  
    Witam i proszę o pomoc kogoś kto zna się na elektryce.Mianowicie mam szczotkę walcowa pw 10 karchera i musiałem wymieniłem przewód zasilający.Pierwszy raz otworzyłem tą szczotkę i jest tam taki czerwony przewód wychodzący z jakby kondensatora który był luzem jakby przerwany ale w sumie nie ma miejsca z którego mógłby być połączony na razie go zaizolowałem,czy mogło tak być oryginalnie.I drugie pytanie , oryginalny przewód był bez uziemienia ,ten który założyłem jest trzyżyłowy z uziemieniem ,czy można i powinienempodłączyć ten przewód uziemniający i do czego?Dzięki za pomoc ważne to jest dla mnie ponieważ szczotka pracuje w wodzie i chciałbym pracować bez obaw.

Karcher PW10 - Jak podłączyć przewód z uziemieniem i czerwony przewód? Karcher PW10 - Jak podłączyć przewód z uziemieniem i czerwony przewód?
  • REKLAMA
  • #2 13730334
    slavic71
    Poziom 2  
    I co nikt nic nie podpowie
  • REKLAMA
  • #3 13730348
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3358
    slavic71 napisał:
    jakby kondensatora

"Jakby kondensator" ma jakieś napisy?
  • REKLAMA
  • #4 13730664
    dzi_dziuś
    Specjalista AGD
    Ocena: 1168
    Wygląda na kondensator przeciwzakłóceniowy. Wtedy czerwony przewód to uziemienie, który nie musi być podłączony. To samo tyczy się uziemienia w przewodzie zasilającym, w urządzeniach drugiej klasy ochronności nie stosuje się go.
  • REKLAMA
  • #5 13736003
    slavic71
    Poziom 2  
    Dziękuję bardzo
  • #6 15949278
    matijulka
    Poziom 1  
    czerwony przewód podłączony jest do silnika . Zboku silnika na zewnętrznej obudowie jest śrubka do której jest podłączony
REKLAMA