logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ariston HSIO3T235WCE - mechanizm otwierania drzwi nie cofa się

shajdus 20 Gru 2024 11:52 177 1
REKLAMA
  • #1 21356054
    shajdus
    Poziom 3  
    Dzień dobry,

Mam zmywarkę Ariston HSIO3T235WCE, która po przeprowadzeniu cyklu mycia otwarła automatycznie klapę, ale mechanizm nie cofnął plastikowego elementu odpowiedzialnego za otwarcie. W instrukcji nie znalazłem żadnej informacji na temat serwisowego trybu cofnięcia elementu czy też jakichkowiek informacji o podobnych usterkach.

Wstępnie zakładam, że do wymiany jest cały mechanizm automatycznego otwierania drzwi lub jego demontaż. Zanim jednak przejdę do tego chciałbym dowiedzieć się, czy jest coś co mogę jeszcze sprawdzić zanim dokonam zakupu nowego elementu?

AI: Czy próbował Pan już jakieś kroki diagnostyczne lub naprawcze poza sprawdzeniem instrukcji?
    Nie
    AI: Czy podczas pracy zmywarki pojawiły się jakieś kody błędów lub nietypowe dźwięki, które mogłyby wskazywać na przyczynę problemu?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21357435
    AsReeX
    Poziom 40  
    Ocena: 1598
    Producent nie przewidział trybu "cofania" DOS'a można to zrobić tylko poprzez rozebranie i ręczne złożenie lub podłączenie 12V bezpośrednio (złoży się sam).
REKLAMA