Witam
Na pewno wybrałem złe forum więc proszę o przekierowanie.
Mam problem z zasięgiem sieci GSM.
Jest układ w pewnym miejscu który ma przekazywać informację poprzez sieć GSM z jednego urządzenia do jakiegoś komputera w jakimś biurze na którym będą generowane raporty o pracy tego urządzenia.
Problem w tym że w tym miejscu gdzie jest urządzenie jest słaby zasięg telefonii. Nawet nie chodzi o operatora (każdy jest słaby).
Z rozmową są nawet kłopoty.
Urządzenie jest mobilne więc anteny kierunkowe odpadają. Podniesienie modemu na większą wysokość też odpada.
Do komunikacji używam modemu Sparrow NW10.
Może ktoś zna sposób aby poprawić komunikację. Zastosowanie wzmacniacza, anteny.
Mam z w tej kwestii małe doświadczenie więc proszę o pomoc i z góry dzięki.
W załączniku zamieszczam kartę katalogową i instrukcję użytkownika.
Na pewno wybrałem złe forum więc proszę o przekierowanie.
Mam problem z zasięgiem sieci GSM.
Jest układ w pewnym miejscu który ma przekazywać informację poprzez sieć GSM z jednego urządzenia do jakiegoś komputera w jakimś biurze na którym będą generowane raporty o pracy tego urządzenia.
Problem w tym że w tym miejscu gdzie jest urządzenie jest słaby zasięg telefonii. Nawet nie chodzi o operatora (każdy jest słaby).
Z rozmową są nawet kłopoty.
Urządzenie jest mobilne więc anteny kierunkowe odpadają. Podniesienie modemu na większą wysokość też odpada.
Do komunikacji używam modemu Sparrow NW10.
Może ktoś zna sposób aby poprawić komunikację. Zastosowanie wzmacniacza, anteny.
Mam z w tej kwestii małe doświadczenie więc proszę o pomoc i z góry dzięki.
W załączniku zamieszczam kartę katalogową i instrukcję użytkownika.