logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Instalacja aplikacji z zewnętrznych źródeł na Google TV

golec2604 21 Gru 2024 22:57 3003 4
REKLAMA
  • #1 21358075
    golec2604
    Poziom 16  
    Ocena: 86
    Chciałem was zapytać jak to jest z instalacją aplikacji z zewnętrznych źródeł na systemie Google TV?

Przymierzam się do kupna nowego telewizora i nie wiem jak tam wygląda właśnie ta sytuacja.
    Posiadam u siebie w domu telewizor z systemem Android TV i tam bez problemu mogę sobie instalować aplikacje (pliki. apk) z nieznanych źródeł. Ściągam w necie na kompie plik apk następnie na pendrive i do TV.

Bardzo mnie ciekawi czy taka sama jest możliwość w Google TV. Niby jak czytałem w Internecie piszą że Google TV to jest taki nowy interfejs/nadladka na Androida tv. Nie wiem nie miałem do czynienia z Google TV więc chciałbym żeby ktoś się na ten temat wypowiedział i najlepiej ktoś kto ma z tym doświadczenie.
  • REKLAMA
  • #2 21358574
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1721
    Witam,
    będzie tak samo, jak we wszystkich Smart TV na Androidzie, tylko musisz w ustawieniach wyłączyć funkcję blokowania instalacji spoza Google Play.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 21358590
    golec2604
    Poziom 16  
    Ok dzięki, tak myślałam ale wolałem dopytać.
    A teraz pytanie o samego Google TV. Czy to jest calkiem nowy system czy tylko Android z nowym interfejsem (i zmieniana nazwa na Google TV)?
  • REKLAMA
  • #4 21358613
    clubber84
    Poziom 39  
    Ocena: 1721
    Skoro Android jest od Googla, to i Google TV też jest tym samym systemem operacyjnym, tylko pod inną nazwą.
  • #5 21358630
    golec2604
    Poziom 16  
    No nie koniecznie by tak mogło być.
    Fuchsia OS też jest od googla i to ma być całkiem inny system. Android jest na linuksie a linuksow jest cała masa i mają różne pakiety instalacyjne programów.
    Obawiałem się tylko że programy z Android/Android tv nie będą działać na Google TV bo myślałem że coś pozmieniali i nie będzie działać.

Dobrze ze Google TV jest kompatybilne z Android tv.
REKLAMA