logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowanie urządzeniem RGBIC z OpenBeken i xLights za pomocą protokołu DDP

w2q 22 Gru 2024 03:55 1062 0
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21358206
    w2q
    Poziom 5  
    Ocena: 3
    Próbowałem z powodzeniem sterować urządzeniem RGBIC, które zostało sflashowane openbekenem przez xlights za pomocą protokołu sieciowego DDP. Dzięki temu można łatwo zaprogramować kilka efektów przez sieć.

Oto odpowiednie pliki: xlightsKni...tRider.zip (6.6 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

To, czego jeszcze nie testowałem, to czy i jak xlights może być napędzany przez rytm mojej muzyki....

AI: Czy mógłbyś podać markę i model urządzenia RGBIC, którego używasz?
    LSC Smart Digital LED Strip 2x5m, nr kat. 3008407 od Action ale każde inne urządzenie z programowalnymi diodami LED (np. z chipami SM16703P) flashowane OpenBeken powinno działać.

AI: Czy próbowałeś jakichś konkretnych metod lub narzędzi do integracji beatów muzycznych z xLights lub czy masz na myśli konkretną konfigurację?
    Nie, nie próbowałem tego jeszcze z xlights, ale mam podobną konfigurację działającą z qlcplus, gdzie światła sterowane DMX są napędzane przez rytm muzyki. Mam więc nadzieję, że będzie działać również z xlights.
  • REKLAMA
REKLAMA