logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skalibrować wagę Korona KFW 6003? Zaniżony pomiar po trybie call

wojtakx 12 Gru 2005 19:33 3362 1
REKLAMA
  • #1 2077664
    wojtakx
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam wszystkich .Mam pytanie -jak z kalibrować tą wagę .Zaniża pomiar wagi wcześniej włączył mi się jakiś tryb call i jakieś cyferki potem coś wcisnołem i waży ,ale żle .Błagam o pomoc .Pisałem emaile do producenta i nic.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2077713
    Newelco
    Poziom 20  
    Ocena: 15
    po pokazaniu się napisu call i po wciśnięciu klawisza wykonawczego-niestety nie wiem jaki jest u ciebie,ukaże się waga np 1000, 2000,500 albo też 3000-to oznacza że wtedy musisz położyć na szalce odważnik o dokładnie takiej wadze jak na wyswietlaczu,potem ponowne naciśnięcie klawisza wykonawczego i będzie gut.Chyba że po odczytaniu i zapamiętaniu jednego wskazania które waga sobie zażyczy-np 1000 (gram),poprosi jeszcze o np 3000 (gram). Zależy od danego typu układu użytego w wadze.

Oczywiście waga jaką sobie zażyczy musi być bardzo dokładna(Razem z wagą powinieneś mieć wzorcowe odważniki(przynajmniej ja się z takimi spotkałem) Jeśli bedzie oszukany(mniej lub więcej) waga "skalibruje" się według jego wagi - znaczy się będzie kiszka:)
REKLAMA