logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Beko DIS28021 - zapętlenie programu, chodzi w kółko

falki20 23 Gru 2024 21:58 501 7
REKLAMA
  • #1 21360593
    falki20
    Poziom 7  
    Ocena: 1
    Witam
    Posiadam zmywarkę Beko DIS28021.
    Od wczoraj dziwnie się zachowuje. Ustawiam na dany program, ale co się okazuje, że czas nadany w zmywarce maleje, co normalne, ale później następuje "zapętlenie" i chodzi w kółko. Nic się nie leje, nie wylewa, nie wyskakują błędy. Co to może być?
    AI: Na jakim konkretnie programie występuje problem z zapętleniem? Czy próbowałeś użyć innych programów, aby sprawdzić, czy problem się powtarza?
    Na każdym
    AI: Czy w ostatnim czasie zaszły jakieś zmiany, które mogłyby wpłynąć na działanie zmywarki, takie jak przerwy w dostawie prądu, konserwacja lub wymiana części?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21361327
    roman_partyka
    Poziom 27  
    Ocena: 294
    Zmywarka czegoś nie zrobiła i to się nie kończy. Potrafisz powiedzieć coś więcej?
  • REKLAMA
  • #3 21361652
    falki20
    Poziom 7  
    Problem w tym, że zmywarka normalnie pobiera wodę, grzeje, myje, z odpływem też nie ma zatoru, bo słychać, jak odprowadza wodę. Problem jest z tym czasem. Kiedyś ustawiłem program na 0:35 min, zeszło do 5 min i od nowa ok. 0:30. W tym momencie ratuję otworzyć drzwiczki i zmywarka przestaje chodzić. Resetuję program, żeby zakończyć i wyłączyć zmywarkę, tylko że na dnie jest trochę wody. Da się wejść w menu serwisowe, ale nie wiem, co znaczą dane skróty. Wydaje mi się, że można wtedy uruchamiać różne cykle na otwartych drzwiach. Jakby wywalił jakiś błąd, to by wiadomo było, o co chodzi. Czy to jest po stronie elektronicznej modułu programatora, czy jakiegoś czujnika.
  • #4 21362399
    roman_partyka
    Poziom 27  
    Ile zmywarka ma lat?
  • REKLAMA
  • #5 21362529
    falki20
    Poziom 7  
    Całe 7 lat i jest na bieżąco czyszczona.
  • REKLAMA
  • #6 21362534
    roman_partyka
    Poziom 27  
    Zawsze to słyszę - my czyścimy filtry bla, bla, bla.

Masz stary typ Beko i takie dziwne objawy sugerują problemy z wiązką w drzwiach (jest połamana).
  • #7 21362776
    falki20
    Poziom 7  
    Jakby była połamana wiązka, to by zmywarka sypała błędami. Byłyby problemy z pobieraniem wody, z pompą do odprowadzania i modułem.
  • #8 21362888
    roman_partyka
    Poziom 27  
    Tak Ci się tylko wydaje, ale co ja tam mogę wiedzieć po naprawie setki podobnych zmywarek.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zmywarką Beko DIS28021, która po ustawieniu programu "zapętla" się, zmniejszając czas cyklu, ale nie generując błędów ani nie wylewając wody. Zmywarka normalnie pobiera wodę i odprowadza ją, a użytkownik podejrzewa, że problem może leżeć w module programatora lub czujniku. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że objawy mogą wskazywać na uszkodzenie wiązki w drzwiach, jednak użytkownik odrzuca tę hipotezę, argumentując, że w przypadku uszkodzenia wiązki zmywarka powinna generować błędy. Zmywarka ma 7 lat i jest regularnie czyszczona.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA