logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Corsa C 1.2 2005 - Jak zintegrować kluczyki i naprawić pilota?

maax1775 24 Gru 2024 11:33 495 2
REKLAMA
  • #1 21360988
    maax1775
    Poziom 2  
    Witam, mam Corsę C 1.2 Twinport 2005, w której ktoś kiedyś wymienił wkład w stacyjce. Teraz mam dwa klucze (jeden oryginalny wraz z pilotem do otwierania drzwi oraz ten drugi, który służy do odpalania). Ponadto z jakiegoś powodu otwieranie i zamykanie z pilota nie działa (działa raz na kilkanaście razy, jeżeli się przyłoży bardzo blisko kluczyk do zamka). Pytanie, czy da się zrobić tak, aby przerobić stacyjkę tak, aby działała z tym oryginalnym kluczykiem i naprawić otwieranie/zamykanie z pilota?
    Dwa kluczyki samochodowe na tle w kwiaty.
    AI: Czy próbowałeś już jakieś kroki naprawcze, aby rozwiązać problem z pilotem? Jeśli tak, to jakie?
    Nie
    AI: Czy były wykonywane jakieś wcześniejsze naprawy lub modyfikacje w systemie elektrycznym samochodu, które mogą mieć wpływ na obecne problemy?
    Nie wiem
  • REKLAMA
  • #2 21361098
    tekila27
    Poziom 16  
    Ocena: 19
    Kup zestaw startowy z wkładkami do drzwi i stacyjki. Najłatwiej i samemu zrobisz.
  • #3 21362688
    thomas48
    Poziom 21  
    Ocena: 81
    Pilot do naprawy lub wymiana baterii.
    A reszta to najtaniej będzie jak kupisz i wymienisz stacyjkę i wkładkę do drzwi na taki typ klucza jak Ty masz i przyłożysz pilot i pastylkę immo (jeśli jest osobna, nie zintegrowana z pilotem).
    Lub kupisz samą stacyjkę (wkład stacyjki) i dasz klucznikowi aby dopasował do Twojego klucza.
REKLAMA