Dzień dobry,
od pewnego czasu mam problem z komputerem stacjonarnym.
Podczas odpalania mocniejszych gier (to za każdym razem) wywala blue screen z napisem memory managment.
Czasem nawet podczas przeglądania potrafi to wywalić.
Oddałem więc kompa do serwisu, wiadomo, zrobili testy, wyczyścili i dla nich jest bajka....
Ale to nic nie dało, dalej jest to samo.
Ściągnąłem program memtest 86 no i jak zaczynam test to też wywala blue screena.
Jak myślicie, to wina pamięci?
Jeśli coś jest potrzebne, dam screeny, tylko uprzedzam, że jestem niedzielnym graczem i trzeba mi wytłumaczyć
Update: Przy memteście jak ustawie na 8GB nic sie nie dzieje, ale jak już ustawie na 16GB to wywala
AI: Czy możesz podać pełną specyfikację sprzętową swojego komputera, w tym szczegóły dotyczące pamięci RAM?
ADM Ryzen 5 5600X 6-Core 3,70 GHz
GIGABYTE B450M
Windows 10
2x16GB RAM Corsair Vengeance RGB PRO Pamięć DDR4
NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
Dyski:
CT240BX500SSD1
CT960BX500SSD1
KIOXIA-EXCERIA PLUS G2 SSD
AI: Jaki system operacyjny i jego wersję masz zainstalowaną na swoim komputerze?
Windows 10
od pewnego czasu mam problem z komputerem stacjonarnym.
Podczas odpalania mocniejszych gier (to za każdym razem) wywala blue screen z napisem memory managment.
Czasem nawet podczas przeglądania potrafi to wywalić.
Oddałem więc kompa do serwisu, wiadomo, zrobili testy, wyczyścili i dla nich jest bajka....
Ale to nic nie dało, dalej jest to samo.
Ściągnąłem program memtest 86 no i jak zaczynam test to też wywala blue screena.
Jak myślicie, to wina pamięci?
Jeśli coś jest potrzebne, dam screeny, tylko uprzedzam, że jestem niedzielnym graczem i trzeba mi wytłumaczyć
Update: Przy memteście jak ustawie na 8GB nic sie nie dzieje, ale jak już ustawie na 16GB to wywala
AI: Czy możesz podać pełną specyfikację sprzętową swojego komputera, w tym szczegóły dotyczące pamięci RAM?
ADM Ryzen 5 5600X 6-Core 3,70 GHz
GIGABYTE B450M
Windows 10
2x16GB RAM Corsair Vengeance RGB PRO Pamięć DDR4
NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti
Dyski:
CT240BX500SSD1
CT960BX500SSD1
KIOXIA-EXCERIA PLUS G2 SSD
AI: Jaki system operacyjny i jego wersję masz zainstalowaną na swoim komputerze?
Windows 10