logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung WF60F4E0N2W Jak zdjąć górną obudowę pralki? Blokada od strony wyświetlacza?

Marek__ 26 Gru 2024 19:29 1986 2
  • #1 21363331
    Marek__
    Poziom 11  
    Pralka WF60F4E0N2W na filmach w internecie bardzo prosto to wygląda, problem ze ściągnięciem górnej części obudowy. Odkręcić dwie śruby (blachowkręty) z tyłu pralki i gotowe. U mnie to nie działa, tak jakby była jeszcze jedna śruba. Można tylną część podnieść o 1 cm, można wysunąć o 0,5 cm od strony szuflady na detergenty, od strony wyświetlacza nie chce drgnąć, jakby była przykręcona. Jakaś rada?
    AI: Czy sprawdziłeś, czy nie ma ukrytych śrub lub zaczepów, które mogą blokować zdjęcie górnej obudowy od strony wyświetlacza?
    Tak
    AI: Czy korzystałeś z instrukcji obsługi pralki, aby sprawdzić, czy są tam jakieś wskazówki dotyczące zdejmowania górnej obudowy?
    Tak
  • #2 21363337
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6945
    Trzyma na bolcach prowadzących lub za szybko poszło na montażu i klej trzymający płytę w ramce przykleił się do budy pralki. PRzerabiałem to kilka razy, rzeźnia wtedy jest niesamowita, bo nie ma jak do tego dojść. Zwykle końćzy się pogięciem przednich blach.
  • #3 21363400
    Marek__
    Poziom 11  
    Cała góra się rusza, przejechałem ostrym nożem na łączeniu z panelem przednim, ani rusz. Po oglądnięciu paru filmów w sieci nic nie widać, żadnych bolców. Które przednie blachy się pogną?
REKLAMA