logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bosch KGV36VL30E - Ciepłe boki i rozmrażanie zamrażarki, co robić?

g-nom 27 Gru 2024 08:42 285 1
REKLAMA
  • #1 21363750
    g-nom
    Poziom 10  
    Witam,
    Mam awarię lodówki Bosch KGV36VL30E. Mianowicie ostatnio kilka razy rozmroziła mi się zamrażarka w lodówce. Pierwszy raz myślałem, że nie domknąłem drzwi. Drugi że jest za mało produktów i dlatego nie jest w stanie ich schłodzić. Za każdym razem po rozmrożeniu ustawiałem tryb "turbo zamrażanie" i było ok. Dwa dni temu święta pełna lodówka a w środku (lodówka nie zamrażarka) + 15 stopni. Ściągnąłem instrukcje i okazało się że w trybie turbo agregat działa bez przerwy 2.5 dnia bodajże i stąd były te chwilowe poprawy. Włączyłem program autotest brak błędów. Co jest dziwne według mnie od wewnętrznej strony jeden bok lodówki jest bardzo ciepły - jak dla mnie gorący. Wyczytałem, że w niektórych modelach boki mogą być ciepłe - ale to chyba od zewnętrznej strony? Obecnie temperatura spadła do około 10 stopni (chyba że pomiar temperatury we wnetrzu zwyklym termometrem to błąd). W zamrażarce nic się nie rozmroziło czyli póki co jakby działała ale tak jak wspomniałem miałem odpalony ten tryb turbo. Jeśli jest tu ktoś kto zna się na takich rzeczach i udzielił by jakiś wskazówek z góry dziękuje🙂
    AI: Ile lat ma Twoja lodówka BOSCH KGV36VL30E? Czy jest jeszcze na gwarancji?
    Około 7 lat. Nie ma gwarancji.
    AI: Czy w ostatnim czasie były przeprowadzane jakieś zmiany lub konserwacje w lodówce, które mogłyby wpłynąć na jej działanie?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21364287
    User2039
    Poziom 22  
    Ocena: 92
    g-nom napisał:
    udzielił by jakiś wskazówek

Należy wybrać się z żoną do sklepu po nową lodówkę
REKLAMA