logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio samochodowe Android T10 z AliExpress - brak odbioru stacji radiowych

rrfavorit 27 Gru 2024 22:30 738 1
REKLAMA
  • #1 21364928
    rrfavorit
    Poziom 1  
    Niedawno zakupiłem radio samochodowe Android T10 z AliExpress. Wszystko działa: Bluetooth, aplikacje itd. Natomiast przestała działać jedynie funkcja radia. Na początku odbierało stacje radiowe, ale teraz już nie łapie żadnej. Antena jest podłączona i sprawdzona, więc nie jest to wina połączenia jej. Czy ktoś z panów miał podobny problem? Jeśli tak, to czy wiecie, jak to naprawić? Pewnie trzeba coś po prostu przestawić w ustawieniach, ale wolę się upewnić, że to na pewno problem z oprogramowaniem, a nie sprzętem. Z góry dziękuję za pomoc!
    AI: Czy próbowałeś już jakieś inne kroki rozwiązywania problemów oprócz sprawdzenia anteny? Jeśli tak, to jakie?
    Tak, próbowałem zresetować aplikację radia, lecz nic to nie zmieniło.
    AI: Czy w ostatnim czasie były jakieś zmiany lub aktualizacje w radiu, lub samochodzie, które mogłyby wpłynąć na działanie radia?
    Nic nie zmieniałem.
  • REKLAMA
  • #2 21365077
    gromax
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Jeżeli faktycznie nic nie zmieniałeś, to jedynym powodem jest to, że radio się zepsuło.
    Masz jakikolwiek odbiór radia (szum)? Jeżeli tak, to kwestia anteny.
    Jak brak dźwięku w aplikacji radio, to jest wiele możliwości, np. wyciszone/zmutowane.

Być może doinstalowywałeś jakąś aplikację, obiło mi się o uszy, że iGo potrafi "wyłączyć" radio, łączenie z telefonem potrafi wyłączyć radio.

Przywróć je do ustawień fabrycznych, nie podłączaj niczego i sprawdź, czy ten odbiór radia masz. Jeżeli tak, to po kolei włączaj to, co ci jest potrzebne, i za każdym razem sprawdzaj, czy radio działa. W ten sposób dojdziesz, który element "wyłącza" radio.
    No, chyba że po przywróceniu do ustawień fabrycznych radio ci nadal nie będzie działać, to by oznaczało, że w samym radiu się coś uszkodziło.
REKLAMA