logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T68i - jak naprawić niedziałającą klawiaturę?

#Tomek# 12 Gru 2005 21:31 906 6
REKLAMA
  • #1 2078104
    #Tomek#
    Poziom 17  
    Ocena: 16
    Witam mam do naprawy T68i i nie dział klawiatura woigóle od czego zacząć co moze pasć w tym telefonie??
  • REKLAMA
  • #2 2078121
    krys1
    Poziom 23  
    Ocena: 6
    wyczysc spirytusem plyte glowna a przedewszystkim styki klawiatury szczoteczka do zebow a pozniej czyms ostrym np.srobokretem delikatnie zeby niezniszczyc stykow tak aby byly widac delikatne rysy
  • REKLAMA
  • #3 2078130
    #Tomek#
    Poziom 17  
    Tu chyba nie ma problemu w czyszczeniu ale jest jedna sprawa ze telefon da rade właczyc a włacza się klawiatura a jak juz sie właczy to nie mozna wysłaczyc, wniosek ze klawiiatura nie działa na właczonym telefonie
  • #4 2078174
    krys1
    Poziom 23  
    probowales ja flashowac?????
  • REKLAMA
  • #5 2080191
    #Tomek#
    Poziom 17  
    Nie, kabelek mam przerobiony wiec chyab by poszło ale softu nie mam.
  • REKLAMA
  • #6 2081077
    krys1
    Poziom 23  
    soft mam ale pod terminator a jaki kabel masz???
  • #7 2086695
    #Tomek#
    Poziom 17  
    mam taki coi do simlocków sie zdejmuje i podobno fleszowac da rade ale nie mam softu jest o tym kablu temat załozony jak przerobic itd

Podsumowanie tematu

✨ Problem z niedziałającą klawiaturą w telefonie Sony Ericsson T68i może wynikać z zabrudzenia styków klawiatury na płycie głównej. Zaleca się wyczyszczenie płyty głównej spirytusem oraz dokładne oczyszczenie styków klawiatury szczoteczką do zębów, a następnie delikatne zarysowanie styków np. śrubokrętem, aby poprawić przewodzenie. Telefon włącza się, jednak klawiatura nie reaguje po uruchomieniu systemu, co wskazuje na problem sprzętowy lub programowy. Proponowaną metodą naprawy jest flashowanie oprogramowania (softu), jednak wymaga to odpowiedniego kabla i dostępu do softu. Użytkownik posiada przerobiony kabel do flashowania (coi do zdejmowania simlocków), ale nie ma oryginalnego softu. Dyskusja wskazuje na konieczność posiadania kompatybilnego kabla i oprogramowania do przeprowadzenia flashowania, co może rozwiązać problem niedziałającej klawiatury.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA