Witam, posiadam problem z kartą graficzną ASUS GeForce RTX 3060 Ti TUF Gaming OC V2 LHR 8GB GDDR6, mianowicie pod obciążeniem najprawdopodobniej bzyczą cewki, ale jest mały szkopuł, karta została kupiona od kolegi koło 2 tygodni temu, około pół roku temu została zmieniona pasta i termopady. Mam 100% pewności, że karta nie była w żaden sposób "tyrana". Teraz najciekawsze, gdy testowałem kartę u kolegi, z dobre 2 h i w benchmarkach, i w grach karta była cichutka. Gdy tylko zainstalowałem ją u siebie w komputerze, zaczęła "bawić się w pszczółkę Maję". Większość podstawowych sposobów z internetu była testowana bez skutku, mam na myśli między innymi zmianę slotu z zasilacza, undervolting, aktualizację BIOS-u karty, zmianę ustawień BIOS i tym podobne. Dodam też, że nie jest to wina zasilacza, gdyż dwa dni temu został zmieniony z Coolermaster V750 na ENDORFY Supremo FM5 750W 80 Plus Gold i na obu tych zasilaczach występuje efekt pszczółki Mai.
Rozkładam ręce i proszę o pomoc, mam 100% pewności, że to karta graficzna bzyczy. Dodam, że karta nie przekracza 65°C, a procesor 55°C.
PEŁNA SPECYFIKACJA
Karta graficzna: ASUS GeForce RTX 3060 Ti TUF Gaming OC V2 LHR 8GB GDDR6
Płyta główna: MSI B450 GAMING PLUS MAX
Procesor: Ryzen 5 5600x
CPU cooler: Fera 5
RAM: Aegis GSkill 2x8GB 3200 MHz DDR4
Dysk: SILICON POWER P34A60 1TB SSD
Zasilacz: ENDORFY Supremo FM5 750W 80 Plus Gold.
Rozkładam ręce i proszę o pomoc, mam 100% pewności, że to karta graficzna bzyczy. Dodam, że karta nie przekracza 65°C, a procesor 55°C.
PEŁNA SPECYFIKACJA
Karta graficzna: ASUS GeForce RTX 3060 Ti TUF Gaming OC V2 LHR 8GB GDDR6
Płyta główna: MSI B450 GAMING PLUS MAX
Procesor: Ryzen 5 5600x
CPU cooler: Fera 5
RAM: Aegis GSkill 2x8GB 3200 MHz DDR4
Dysk: SILICON POWER P34A60 1TB SSD
Zasilacz: ENDORFY Supremo FM5 750W 80 Plus Gold.