logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Opel Corsa F - przyczyny gaśnięcia wyświetlacza radia podczas jazdy

Czarna1313 31 Gru 2024 16:48 1683 6
REKLAMA
  • #1 21370888
    Czarna1313
    Poziom 2  
    Witam.
    W styczniu 2023 kupiłam nowy Opel Corsa F, zaraz po miesiącu po odpalaniu zapłonu, jak i w trakcie, gaśnie wyświetlacz radia. Serwis Opla prawie 2 lata się z tym bawi, 2 x wymienili ekran, 1 x radio, wiązkę kabli, aktualizacje, softy, oprogramowanie...
    Postanowiłam iść do sądu o rekompensatę.
    Jest to ewidentnie wada ukryta/fabryczna.
    Nie wiem, czy sprawa jest wygrana, tego adwokat nie powie, wiem, że zależy to od biegłego, który stwierdzi, czy to jest wada istotna??? Jak gaśnie wyświetlacz, radio słychać w tle, ale ekran czarny i znika nawigacja, nie można zmienić ustawień...
    Pomóżcie, mam zaryzykować? Czy ktoś coś podpowie, czy to wada istotna???
    AI: Czy zauważyłaś, czy problem z wyświetlaczem pojawia się w określonych warunkach, takich jak pogoda, czas po uruchomieniu samochodu, czy podczas określonych manewrów?
    Na początku myślałam, że jak jest wilgotne powietrze, deszcz, mycie auta. Niestety teraz nawet jak nie ma wilgoci. Określone manewry nie, wsiądę do auta i już na dzień dobry potrafi się nie włączyć.
    AI: Czy na desce rozdzielczej pojawiają się jakieś komunikaty błędów lub wskaźniki, gdy wyświetlacz radia gaśnie?
    Nie. W serwisie Opla mówią, że komputer też nic nie zapisuje.
  • REKLAMA
  • #2 21370896
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3267
    Podstawowa zasada aby wygrać taką sprawę,
    to w chwili złożenia pozwu w sądzie,
    należy zabezpieczyć pojazd na parkingu strzeżonym,
    aby dalsza eksploatacja nie mogła mieć żadnego wpływu na zgłoszoną wadę.

Jeżeli o to nie zadbasz, to każdy adwokat podważy pozew.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 21370906
    Czarna1313
    Poziom 2  
    Adwokat mówił, że nie mogę używać auta, bo przestaję być właścicielem. A czy ubezpieczenie auta muszę dalej opłacać? Teraz w styczniu mi się kończy?
  • REKLAMA
  • #5 21370963
    Czarna1313
    Poziom 2  
    Dziękuję za pomoc. A czy w pana ocenie gasnący wyświetlacz i brak korzystania z podstawowych funkcji mogą być zaliczone do wady istotnej?
  • REKLAMA
  • #6 21371008
    Dziarski Hank
    Poziom 34  
    Ocena: 931
    Moim zdaniem marne szanse. Samochód ma w zamyśle służyć do przemieszczania się, a z tej roli się wywiązuje.
  • #7 21691442
    Czarna1313
    Poziom 2  
    Producent stworzyl kampanie i problem znikl.

Podsumowanie tematu

✨ Właścicielka nowego Opla Corsa F z 2023 roku zgłasza problem z gaśnięciem wyświetlacza radia podczas jazdy, mimo wymiany ekranu, radia, wiązki kabli oraz aktualizacji oprogramowania przez serwis. Problem występuje niezależnie od warunków atmosferycznych i manewrów. W celu dochodzenia roszczeń sądowych zaleca się zabezpieczenie pojazdu na parkingu strzeżonym, aby uniknąć podważenia pozwu przez adwokata. Utrata funkcji wyświetlacza i nawigacji jest dyskutowana jako potencjalna wada istotna, jednak opinie wskazują na niskie szanse uznania jej za istotną, gdyż samochód nadal spełnia podstawową funkcję przemieszczania się. W międzyczasie producent uruchomił kampanię naprawczą, która rozwiązała problem.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA