logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Historia Pojazdu gov.pl nie znajduje auta z polskim VIN i rejestracją - dlaczego?

asaledr 03 Sty 2025 20:24 6777 3
REKLAMA
  • #1 21375569
    asaledr
    Poziom 4  
    Ocena: 18
    Ma ktoś pomysł dlaczego historia gov pl nie znajduje mi auta?

Mam przed sobą dowód tego które chce kupić mam normalnie datę rejestracyjną, datę pierwszej rejestracji i vin i wyskakuje że nie znalazło w bazie. A to auto normalne zarejestrowane w Polsce 10 lat.
  • REKLAMA
  • #2 21375619
    arekb81
    Poziom 30  
    Ocena: 737
    Wpisujesz aktualny nr rejestracyjny, VIN i datę pierwszej rejestracji, ale nie w Polsce, a tą pierwszą, gdziekolwiek by była.

Możliwe, że w dowodzie jest błąd. Wejdź na stronę, gdzie sprawdza się OC. Sprawdź najpierw po nr rejestracyjnym, czy coś się pojawi. Potem sprawdź po VIN. Jak nic nie będzie, to znaczy, że VIN w dowodzie jest błędny. Sprawdź dokładnie z samochodem. Jak jest błąd w VIN, to niech sprzedający prostuje sprawę, bo to podobno duży problem.
  • REKLAMA
  • #3 21375642
    asaledr
    Poziom 4  
    Ocena: 18
    Właśnie rzecz w tym, że sprawdzam po VINie jest Ok,
    Sprawdzam numery w bazie OC jest ok

Sprawdzam nawet w aplikacji mobywatel gdzie da się historie bez daty rejestracji i wyskakuje nie znaleziono w bazie cepik.

Dodano po 9 [minuty]:

Ok teraz znalazło błędna data rejestracji w dowodzie jest, ciekawe co teraz.
  • #4 21375964
    modziul
    Poziom 33  
    Ocena: 443
    Tu błędna data rejestracji. A u mnie wglądało to tak. Zajeżdżam na przegląd okresowy do do stacji kontroli przy salonie dealera u którego kupiłem samochód po informacji sms o konieczności przeglądu a tu klops bo w bazie cepik nie ma takiego pojazdu. Diagnosta musiał dzwonić do cepik i po konsultacjach od nowa wprowadzać pojazd do ewidencji.
REKLAMA