logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Passat B7 Kombi 2013 - słaby zasięg pilota centralnego zamka, która antena?

mmaacckkii 04 Sty 2025 20:14 651 2
REKLAMA
  • #1 21377196
    mmaacckkii
    Poziom 13  
    Ocena: 26
    Antena odbioru sygnału z oryginalnego pilota ( otwieranie i zamykanie drzwi z pilota) Passat B7 Kombi 2013.
    Witam stałem się posiadaczem auta Passat B7 Kombi 2013r mam problem z 2 pilotami oryginalnymi , zasięg pilotow jest dramatyczny ( chodzi o funkcję otwieranie centralnego zamka z pilota ) keeless czy kessy czyli ten system bez przewodowy działa normalnie.
    Zeby otworzyć zamek centralny z pilota muszę praktycznie stać 0.5 metra od auta , nie jest to wina baterii w pilotach , piloty nie były zalane , oba przelutowane i wymienione mikroprzełączniki na nowe , szukałem informacji na temat która z anten jest odpowiedzialna za odbieranie sygnały z pilota i gdzie ona jest ale ża żadne skarby nie mogę się doszukać konkretnych informacji , anten w tym aucie jest od groma ale która konkretnie odpowiada za pilota to nie mam pojęcia.
    Czy ktoś z kolegów ma większą wiedzę na ten temat ?? gdzie i która z anten odpowiedzialna jest za odbiór sygnału z pilota ?? bo już mi ręce opadają a ten zasięg jest tak irytujący że już nie mam siły. Vcds nie wywala żadnych błędów , klamki dotykowe działają poprawnie a piloty mają zasięg 1 metr od auta. Dodam że piloty były kasowane z systemu i od nowa programowane , nic to nie zmieniło.
    Dysponuje ktoś wiedzą gdzie zajrzeć i co sprawdzić w aucie ???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21378109
    jacek074
    Poziom 30  
    Ocena: 719
    Antena zamka centralnego jest umieszczona przy wiązce słupka A po stronie kierowcy (14) pod osłoną słupka. Podłączona do sterownika komfortu. Złącze T18a to złącze D ( 18 pinowe). Sterownik jest za schowkiem po stronie pasażera.
    Załączniki:
    • Passat B7 Kombi 2013 - słaby zasięg pilota centralnego zamka, która antena? 20250105_124054.jpg (3.05 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Passat B7 Kombi 2013 - słaby zasięg pilota centralnego zamka, która antena? 20250105_124448.jpg (3.07 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Passat B7 Kombi 2013 - słaby zasięg pilota centralnego zamka, która antena? 20250105_124939.jpg (1.51 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #3 21379037
    mmaacckkii
    Poziom 13  
    Ocena: 26
    Super , bardzo dziękuję o to właśnie chodziło jutro postaram się sprawdzić co jest grane i ewentualnie jak coś ustalę to dam znać co by następna osoba wiedziała co i jak.
    Jeszcze raz bardzo dziękuję za informacje.
REKLAMA