logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

REALME 12 - Jak naprawić desynchronizację dźwięku i obrazu w filmach?

nikolasapala1 07 Sty 2025 22:59 654 5
REKLAMA
  • #1 21382529
    nikolasapala1
    Poziom 2  
    Przy odtwarzaniu filmu z aparatu w telefonie REALMY 12 dźwięk tak jakby wyprzedza obraz. Tak jakby na filmie, gdy ktoś mówi jakieś zdanie, to dźwięk leci już o 2 zdaniu. Czy ktoś wie, o co chodzi i jak to naprawić? BARDZO WAS PROSZĘ O POMOC, BO NIE MAM POJĘCIA CO ZROBIĆ😭
    AI: Czy problem z desynchronizacją dźwięku i obrazu występuje we wszystkich nagraniach, czy tylko w niektórych?
    We wszystkich
    AI: Czy ostatnio aktualizowałeś oprogramowanie telefonu lub zmieniałeś jakieś ustawienia, które mogłyby wpłynąć na odtwarzanie wideo?
    Nie, od nowości, gdy odtworzyłam pierwszy film, to zauważyłam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21382535
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1426
    Pobierz alternatywny odtwarzacz filmów i zobacz jak on odtworzy film nagrany telefonem.
    Sprawdź dostępność aktualizacji aplikacji jak i systemu. Zaktualizuje jeżeli będą dostępne aktualizacje.
  • REKLAMA
  • #3 21398314
    nikolasapala1
    Poziom 2  
    >>21382535
    Pobrałam alternatywny odtwarzacz filmów i on również odtwarza dźwięk szybciej niż leci obraz. Aktualizacje pobrałam na bieżąco, które mi tylko wyskoczyły. Czy wiesz, albo ktokolwiek inny, może mi z tym pomóc? Gdy nagrywam na np. Snapchat, to normalnie się odtwarza dźwięk, ale nie wiem czemu na aparacie nie. PROSZĘ O POMOC Z CAŁEGO SERCA!!!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21398467
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Teoretycznie można jeszcze zrobić reset do ustawień fabrycznych - jeżeli na to się zdecydujesz, naładuj telefon, skopiuj dane, zsynchronizuj dane z komunikatorów, sprawdź hasła (ich poprawność) do przypisanych kont, wyloguj się ze wszystkich kont i zrób reset. Później skonfiguruj telefon na nowo.
  • REKLAMA
  • #5 21404445
    nikolasapala1
    Poziom 2  
    >>21398467
    Chyba będę musiała się zdecydować na przywrócenie do ustawień fabrycznych. A czy masz sprawdzone sposoby jak dobrze i szybko skopiować dane? Obawiam się że źle skopiuję i potracę dane. Z góry dziękuję za odpowiedź i wszystkie poprzednie odpowiedzi.
  • Pomocny post
    #6 21404648
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Dużo danych można zsynchronizować z kontem Google np Whatsapp, część kontaktów z tym, że konto to ma ograniczoną pojemność. Zdjęcia można zgrać na komputer, ale trzeba pamiętać, że są w różnych aplikacjach (np mesendżer fejsbuka) a nie tylko w galerii telefonu.
    Czasami można zgrać z jednego telefonu na drugi jakiś zastępczy.
    Niestety trzeba trochę czasu poświęcić, aby jak najmniej stracić.
    Nie wiem czy RealMe ma program pomagający w zarządzaniu telefonem, na stronie czat nie działa, a numer wsparcia nie odpowiada, może Tobie uda się dodzwonić i zapytać czy mają jakieś narzędzie, program do robienia kopii zapasowej zawartości telefonu.
REKLAMA