logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S20 FE - problem z kalibracją czytnika linii papilarnych po wymianie

Norwid16 10 Sty 2025 03:02 756 6
REKLAMA
  • #1 21385951
    Norwid16
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Siemka. Wymieniłem zbity wyświetlacz w Samsung Galaxy S20 FE i wszystko było fajnie do czasu próby dodania odcisku palca. Po wielu próbach udało się dodać palec, podczas dodawania telefon raz złapał odcisk, po czym się zawieszał i tak ciągle. Kiedy udało się dodać cokolwiek, to przy próbie odblokowania palcem telefon się zawiesza na długo, a koniec końców i tak muszę go odblokować kodem. Ok, myślałem, że uszkodziłem jakoś ten czytnik podczas wymiany ekranu, więc kupiłem nowy czytnik i wymieniłem. Po wymianie, gdy chcę dodać odcisk palca, to wyskakuje informacja, że czytnik jest nieskalibrowany i mam się skontaktować z autoryzowanym serwisem. Miał ktoś taki problem? Da się to jakoś naprawić, coś z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21386191
    Tomek_Krecik
    Poziom 29  
    Ocena: 228
    Tak z ciekawości, ile kosztował wyświetlacz do niego ?
    Oczywiście tylko oryginał wchodzi w grę.
  • #4 21386193
    Norwid16
    Poziom 5  
    Ocena: 1
    Kurcze, szczerze mówiąc, nie wiem. Zakupiłem go przez internet za 300 parę zł. Wiem, że jest to OLED, bo widać po ekranie. Sensora oryginalnego nie wiem, czy nie ubrudziłem, ale na pewno nie ubrudziłem tego 2, co kupiłem i zamontowałem, a na tym 2 pokazuje się info o kalibracji i kontakcie z serwisem Samsunga. Wymiana wyświetlacza może mieć takie znaczenie? To są, jakby nie patrzeć, 2 osobne elementy w telefonie, które nie są ze sobą fizycznie scalone ani nic.

Dodano po 2 [minuty]:

Czyli co, jakby to był org, to by wszystko działało poprawnie? Jest taka pewność? Czy to tylko przypuszczenia, że może być nie org i dlatego to nie działa?
  • REKLAMA
  • #5 21386278
    Tomek_Krecik
    Poziom 29  
    Ocena: 228
    @Norwid16 tylko patrz na koszty, żeby się nie okazało że po wymianie kupiłbyś używany z idealnym ekranem.
  • REKLAMA
  • #6 21386387
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Jeszcze chciałem podpowiedzieć, że nie pamiętam jaki jest tam rodzaj czujnika, ale zerknij w opis co kupiłeś czy to jakiś odpowiednik czy oryginał jak został opisany.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kalibracją czytnika linii papilarnych w Samsung Galaxy S20 FE po wymianie zbitego wyświetlacza. Po dodaniu odcisku palca telefon zawiesza się, a nowy czytnik linii papilarnych wyświetla komunikat o nieskalibrowaniu. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z użycia nieoryginalnych części, ponieważ wymiana wyświetlacza i czytnika może wpływać na ich współpracę. Wskazują również na konieczność skontaktowania się z autoryzowanym serwisem w celu rozwiązania problemu.
REKLAMA