logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung S20 FE - Czytnik linii papilarnych nie działa po wymianie ekranu

StasiuStasiowski 21 Lis 2024 17:19 1500 3
REKLAMA
  • #1 21312953
    StasiuStasiowski
    Poziom 13  
    Ocena: 57
    Witam, ostatnio musiałem wymienić ekran w Samsungu S20 FE i od tej pory czytnik odcisku palca widzi niezgodny odcisk palca, nie da się też dodać nowego, przy 35% wyskakuje komunikat, że nie można dodać. Została wymieniona cała ramka z wyświetlaczem na oryginał, wszystko inne działa tylko nie to. Pod światło patrząc jest prześwit w miejscu na czytnik więc wyświetlacz jest przystosowany. Czytałem o jakiejś kalibracji tego czytnika ale czy to by pomogło czy po prostu po wymianie wyświetlacza już nie uda się użyć opcji odcisku?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21313705
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1429
    Możesz spróbować sprawdzić - o ile stary wyświetlacz na to pozwala - jak zachowuje się czytnik na starym ekranie. Rozłożyć i złożyć wszystko jeszcze raz, może tasiemka została naderwana, bądź został zabrudzony, uszczelka nie dolega...
  • REKLAMA
  • #4 21313751
    StasiuStasiowski
    Poziom 13  
    Ocena: 57
    Ostatecznie się udało. Stary wyswietlacz niestety nie do uzytku. Dobrałem się do czytnika jeszcze raz ale wszystko było ok. Poczytalem troche i udało się dopiero gdy zwilżyłem palec i MOCNO dociskałem go do czytnika, za 5-6 razem sie udało i teraz dziala wszystko ok. Wychodzi że podczas dodawania trzeba mocniej dociskać palec niż przy normalnym odblokowaniu i to mnie zmyliło.
REKLAMA