logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brother MFC-L2712DW gniecie kartki po zacięciu papieru - co sprawdzić?

mc2002luki 10 Sty 2025 14:10 975 5
REKLAMA
  • #1 21386558
    mc2002luki
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    Witam.
    Mam problem z drukarką Brother MFC-L2712DW. Drukarka miała wczoraj zacięcie papieru. Z dniem dzisiejszym zaczyna gnieść kartki w tzw. wachlarz. Miesiąc temu został wymieniony cały zespół grzejny. Do dnia wczorajszego pracowała bez problemu. Wcześniej, przed wymianą zespołu grzejnego, drukarka również gniotła kartki. Po wymianie na miesiąc był spokój. Co może być powodem tej usterki?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21386819
    MaRciNoOs
    Poziom 29  
    Ocena: 345
    A po co był wymieniany cały zespół grzejny? Bo tylko gniotła kartki? haha? I zostałeś niebity na niepotrzene koszta? Bo w tej serii częstym problemem są brudne rolki na wyjściu ponad piecem, samo ich wyczyszczenie rozwiązuje problem w 90% przypadków ;) Bardzo częsta i popularna usterka. Pochwalisz się ile kosztował piec?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 21388638
    krystian k
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 83
    Potwierdzam , wałki na wyjściu na piecem / fuserem, czyszczenie lub zmatowienie pomaga
  • REKLAMA
  • #4 21388664
    mc2002luki
    Poziom 2  
    Nie jest to moja drukarka i nie mam informacji, jaki koszt ktoś wydał na grzejny. Ja tylko wymieniam części, jak ktoś zleci :D. Czasem muszę zdiagnozować. Fuser nie był też w najlepszym stanie, więc i tak warto było go wymienić. Jak widać, na miesiąc pomogło, chociaż teraz faktycznie mogę potwierdzić, że głównym problemem mogły być jednak rolki, bo maszyna dużo pracuje i raczej nikt jej nie konserwuje. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 21392012
    mc2002luki
    Poziom 2  
    Problem rozwiązany. Czyszczenie rolek pomogło. Państwo posiadali również kiepskiej jakości papier co mogło wspomóc zabrudzeniu rolek także sugestia dla innych aby dobierali lepszej jakości papier. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
REKLAMA