logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Restart komputera podczas gry w Fortnite - MSI B550-A PRO, Ryzen 5 5600X, RTX 4060

Czarek2505 11 Sty 2025 14:56 411 7
REKLAMA
  • #1 21387989
    Czarek2505
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Witam, ostatnio budowałem komputer dla młodszego brata, ale ten ciągle się restartuje podczas gry w fortnite. Nie mogę zobaczyć raportów dlaczego się restartuje i przy zmianach ustawień zasilania itd. Brak efektów
    Podzespoły to
    Płyta główna MSI B550-A PRO
    Procesor AMD Ryzen 5 5600X, 3.7 GHz, 32 MB,BOX
    Dysk SSD ADATA Legend 900 1TB M.2 2280 PCI-E x4 Gen4 NVMe
    Karta graficzna MSI GeForce RTX 4060 Ventus 2X Black OC 8GB GDDR6
    Zasilacz Corsair VS550 550W
    Nie wiem czy jest coś jeszcze potrzebne proszę o pomoc
    AI: Jaki system operacyjny i jego wersja jest zainstalowany na komputerze?
    Windows 10 pro
    AI: Czy sprawdzałeś temperatury podzespołów podczas gry? Jeśli tak, jakie były wyniki?
    Temperatury były optymalne a nawet niskie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21388033
    karolrkd
    Poziom 20  
    Ocena: 53
    Dlaczego nie możesz ( Nie mogę zobaczyć raportów ) ?

Otwórz menu Start - Kliknij ikonę Start znajdującą się w dolnym lewym rogu ekranu.
    Wprowadź "Podgląd zdarzeń" - W polu wyszukiwania wpisz "Podgląd zdarzeń" i wybierz odpowiedni wynik z listy.

Drugi sposób
    Alternatywnie, użyj okna Uruchom - Naciśnij klawisze WIN + R na klawiaturze, wpisz "eventvwr.msc" i naciśnij ENTER.
    Dziennik zdarzeń zostanie otwarty, a teraz możesz przeglądać różne dzienniki, takie jak Dziennik aplikacji, Dziennik zabezpieczeń i Dziennik systemu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 21389426
    karolrkd
    Poziom 20  
    Ocena: 53
    Windows Memory Diagnostic:

Naciśnij klawisz Windows + R, aby otworzyć okno Uruchamianie.

Wpisz mdsched.exe i naciśnij Enter.

Wybierz opcję, aby natychmiast uruchomić ponownie i sprawdzić problemy, lub zaplanować sprawdzanie przy następnym uruchomieniu komputera.

--- programy np:

MemTest86:

Pobierz bezpłatną wersję MemTest86.

Utwórz bootowalny dysk USB

Uruchom komputer z dysku USB i wykonaj test.

--- inny program

Prime95, często jest używany do testów obciążeniowych.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z komputerem, który restartuje się podczas gry w Fortnite. Zainstalowane podzespoły to płyta główna MSI B550-A PRO, procesor AMD Ryzen 5 5600X, karta graficzna MSI GeForce RTX 4060, dysk SSD ADATA Legend 900 oraz zasilacz Corsair VS550 550W. Pomimo optymalnych temperatur, brak błędów w dzienniku zdarzeń sugerował, że problem może być związany z niewystarczającą mocą zasilacza lub pamięcią RAM. Po wymianie zasilacza na mocniejszy (650W) problem zrestartów został rozwiązany.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA