Ilość halogenów podałem aby wyobrazić sobie o jakie drukarki się rozchodzi . W kyocerach ustawienie jako gruby papier nic nie zmienia sprawdzone na kilkunastu drukarkach wcześniej, dopiero jak ustawisz jako koperta to zwalnia i dogrzewa. Problem w tym, że wcześniej toner integrala dobrze działał przed zmianami jego składu chemicznego. Do tej samej drukarki jak założę toner np BlueJet , czy inny zamiennik jest super - utrwala. Integral od ok2 miesięcy zmienił skład i klienci zgłaszają że nie utrwala do końca - ten sam obraz/tekst jest w dalszej części kartki czego nie było wcześniej. Drukarki u klientów mam w większości pod Utax / Triumph Adler i dlatego stosuję toner Integrala bo kasety i chip jest pasuje od razu po wyjęciu z pudełka. Jest znikoma iliść firm która produkuje kasety w zamienniku pod Utaxa. Stosowałem katuna ale się popsuł dawno temu - strasznie brudne wydruki. W ricohu jak tak się dzieje przeważnie zimą to jak występuje ten problem a termistor jest ok i wałek grzewczy też ok, to wystarczy podnieść temperaturę o 10 stopni i jest dobrze. Dlatego potrzebuję się dowiedzieć w jaki sposób podnieść temperaturę w kyocerach