logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gigabyte B650 Eagle - dioda CPU świeci na czerwono, brak działania LED RGB

Nemi2k 12 Sty 2025 13:54 684 0
REKLAMA
  • #1 21389368
    Nemi2k
    Poziom 1  
    Witam, mam delikatny problem ze swoim PC. Komputer jest świeży, bo ma niecałe 2 miesiące. Przez miesiąc było w porządku, potem komputer stał przez 2 tygodnie odpięty od prądu z racji mojej nieobecności w miejscu zamieszkania. Po powrocie żadne oprogramowanie do sterowania LED-ami w komputerze nie działa, jakby płyta główna nie wiedziała, że ma jakiekolwiek wpięcia do RGB. Komputer ogólnie śmiga i nie ma z nim żadnych problemów, ale nie wiadomo, z jakiej racji na płycie głównej świeci mi się na czerwono dioda CPU, co chyba oznacza, że coś jest nie tak, ale jednak komputer w 100% działa oprócz tych LED-ów. Robiłem format Windowsa i wgrałem najnowszego BIOS-a, ale nic to nie dało. Macie może jakiś pomysł? Czy płyta główna jest walnięta?
    Ryzen 5 7600
    Gigabyte B650 Eagle
    Gigabyte RX 7700 XT
    FSP Fordon Vita 750 W
    Arctic Freezer 36 ARGB
    AI: Jakiego oprogramowania używasz do sterowania LED RGB? Czy próbowałeś zaktualizować lub przeinstalować to oprogramowanie?
    W Gigabyte Control Center jest wbudowany RGB Fusion, instalowałem od nowa z 10 razy, do tego próbowałem OpenRGB i SignalRGB.
    AI: Czy przed wystąpieniem problemu dokonywałeś jakichkolwiek zmian sprzętowych lub programowych w komputerze?
    Nie.
  • REKLAMA
REKLAMA