logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DualSense PS5 nie ładuje się ani nie reaguje - co robić?

wojeteor777777 13 Sty 2025 19:41 3288 4
REKLAMA
  • #1 21391369
    wojeteor777777
    Poziom 1  
    Witam, mam pewien problem. Pad od PlayStation 5 DualSense po kablu USB do PlayStation 5 nie ładuje się. Jakiś czas temu jeszcze czasem się coś zaświecił po pół sekundy i tak 3 razy, ale od jakiegoś czasu nic nie świeci. Tak samo przycisk PlayStation, ten do włączania konsoli, w ogóle kontroler nie reaguje po żadnym kablu ani bezprzewodowo. Podłączyłem go do ładowarki od telefonu, nic nie świeci, nie ładuje. Proszę o pomoc?
    AI: Czy próbowałeś podłączyć kontroler do innego portu USB na PS5 lub użyć innego źródła zasilania?
    Tak, nie świeci się ani nie ładuje, tak samo nie ładuje podłączony do ładowarki od telefonu i do kontaktu.
    AI: Czy próbowałeś zresetować kontroler lub wykonać inne kroki rozwiązywania problemów?
    Tak, resetowałem małą igłą z tyłu kontrolera, trzymając około 10 sekundy, nic nie pomogło.
  • REKLAMA
  • #2 21391697
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    na ile Kolega jest obeznany w naprawach ?
    gniazdo usb-c sprawdzic czy piny nie sa powyrywane to raz
    dwa czy w stacji dokujacej tez nie ładuje
    ps gniazdo usb-c w tych padach jest inne ma inny pinout.
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • REKLAMA
  • #3 21421735
    vladpalovnik83
    Poziom 1  
    Witam... Mam tak samo na PS5 Pro od jakiegoś czasu. Nie jest to wina jakiejś aktualizacji? Pad zaświeca się na ułamek sekundy i gaśnie... Rozwiązaniem jest podłączyć włączonego pada pod ładowanie USB do konsoli i wtedy włączyć drugiego pada. Wtedy ładuje. Nieważne, który port USB, inny kabel czy pad... Tak się dzieje.
  • REKLAMA
  • #4 21423941
    psine.pl

Specjalista Serwis Elektroniki
    Ocena: 328
    Osobiście mam wrażenie że uszkodzone jest gniazdo ładowania w padzie. Ale bez pomiarów to strzał w powietrze.
    Konto firmowe:
    PSINE.PL
    ul.Karczówkowska 8A, KIELCE, 25-019 | Strona WWW: https://www.psine.pl
  • #5 21430226
    Tomek_Krecik
    Poziom 29  
    Ocena: 229
    Taki sam miałem problem.
    Kupiłem używany a dostałem nówkę sztukę.
REKLAMA