logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 11 - foldery cofają się przy przeglądaniu i przeniesieniu plików, jak to naprawić?

gniew1971 14 Sty 2025 09:36 957 7
REKLAMA
  • #1 21392022
    gniew1971
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Witam, mam problem z Windows 11 - konkretnie chodzi o to, że nagle folder w którym mam dużo plików cofa się do samego początku. Wyjaśnię to na swojej sytuacji: Mam otworzony jeden folder ze zdjęciami i drugi folder pusty, do którego wybieram zdjęcia. W folderze ze zdjęciami mam kawałek przewionięty, przykładowo do połowy, przenoszę wybrane zdjęcie do drugiego folderu po czym folder ze zdjęciami gdzie jest ich dużo nagle cofa się sam do samego początku i muszę scrollować aby wrócić do miejsca gdzie ostatnio skończyłem wybierać foty. Dodam, że wcześniej tego nie było - stało się to po jakiejś aktualizacji windowsa. Czy ktoś wie jak to naprawić? Bardzo utrudnia mi to pracę.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21397027
    donek901
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    @gniew1971 naprawiłeś ten problem?
  • REKLAMA
  • #4 21397087
    mize
    Poziom 13  
    Ocena: 10
    Miałem podobne problemy z Windows 10. Teraz do segregowania, archiwizacji zdjęć
    używam Totalcommander -a i Irfanview.
  • REKLAMA
  • #5 21409457
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 21416850
    gniew1971
    Poziom 11  
    Ocena: 15
    Niestety nie udało się problemu naprawić. Używam dodatkowego eksploratora plików "files".
  • #7 21416858
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 21417479
    donek901
    Poziom 14  
    Ocena: 32
    Ja ustawiłem opcje tak jak na zdjęciach i przestało "odświeżać" folder i jeszcze wyczyściłem historię Eksploratora plików
    Sprawdź te ustawienia czy zadziałają
    Zrzut ekranu opcji folderów w systemie Windows z podświetloną funkcją Wyczyść historię Eksploratora plików.Zrzut ekranu okna dialogowego Opcje folderów pokazujący ustawienia widoku.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy Windows 11 zgłaszają problem z eksploratorem plików, który automatycznie przewija się na początek folderu po przeniesieniu plików. Problem pojawił się po aktualizacji systemu. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym zmiany w rejestrze systemowym, ustawienia eksploratora plików oraz korzystanie z alternatywnych programów, takich jak Total Commander i IrfanView. Niektórzy użytkownicy zauważyli poprawę po wyczyszczeniu historii eksploratora i dostosowaniu opcji wyświetlania folderów.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA