logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Apple Watch Ultra 2 - Problem z instalacją esim w t-mobile

Franciszek77 15 Sty 2025 16:04 1518 1
REKLAMA
  • #1 21394131
    Franciszek77
    Poziom 1  
    Witam wszystkich,

Potrzebuję pomocy z konfiguracją eSIM (multi SIM) w zegarku Apple Watch Ultra 2 w sieci T-Mobile. W aplikacji Watch na iPhone (13 Pro Max) klikam "Sieć komórkowa", następnie dwa razy "Konfiguruj sieć komórkową". Po kliknięciu tej opcji otwiera się okno sugerujące automatyczne zalogowanie się na konto T-Mobile - oprócz nazwy sparowanego urządzenia (Apple Watch) oraz mojego numeru telefonu wyświetla się komunikat: "Nie posiadasz uprawnień do modyfikacji usług. Skontaktuj się z Administratorem Twojego numeru."

Komunikat o braku uprawnień w aplikacji T-Mobile.
    Ekran aplikacji Watch na iPhone z opcją konfiguracji sieci komórkowej dla Apple Watch.
    Interfejs konfiguracji sieci komórkowej na Apple Watch.

Jedyne co mogę dalej zrobić, to kliknąć "wyloguj", wtedy konfigurator się wyłącza.

Kontaktowałem się z biurem obsługi, wszyscy konsultanci twierdzą, że nie powinno być problemu z utworzeniem multisima bezpośrednio przez konfigurator w aplikacji Watch. Mój numer jest podłączony pod firmę, ale konsultanci twierdzą, że wszystko jest prawidłowo skonfigurowane, bym mógł multisima zrobić na swoim numerze. Poszedł ticket do serwisu, ale na razie brak odpowiedzi.

Czy ktoś miał podobny problem lub byłby w stanie poradzić, co zrobić?

iPhone oraz iWatch są zaktualizowane do najnowszych wersji oprogramowania.
    AI: Czy masz dostęp administracyjny do konta firmowego, czy ktoś inny zarządza Twoim numerem?
    mam dostęp administracyjny do konta firmowego
    AI: Czy próbowałeś innych kroków rozwiązywania problemów poza kontaktem z biurem obsługi? Jeśli tak, to jakie?
    Apple guidelines, czytanie forum elektroda
  • REKLAMA
  • #2 21397605
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    Przyciskaj T-mobile i upieraj się by dwa razy sprawdzili swoje ustawienia. Najczęstszą przyczyną jest błędna definicja esim w telekomie. Tutaj, na forum jest całe stado podobnych przykładów, poszukaj, przeczytaj, wyciągnij wnioski.
REKLAMA