Cześć, w zeszłym tygodniu używając jak codzień telefonu wyświetliło mi się powiadomienie „awaria SIM” po czym telefon nagle w przeciągu 5 minut stracił zasięg, połączenia wychodzące, przychodzące oraz dane komórkowe (tak jakby nie było karty w środku telefonu) obok zasięgu na ekranie po wyświetleniu się komunikatu „awaria SIM” pisało „nieprawidłowy SIM”. Myślałem, że to jakaś chwilowa awaria poczytałem coś na temat danego problemu na internecie zrobiłem restarty, hard restarty telefonu, zaktualizowałem system do najnowszej wersji (po aktualizacji systemu napis widniejący obok zasięgu się zmienił z „nieprawidłowy SIM na - brak” próbowałem przywrócić telefon do ustawień fabrycznych usunąć ustawienia sieciowe po czym to nic nie pomogło. Po wyzerowaniu telefonu do ustawień fabrycznych aktualnie opcja sieci komórkowej wygląda tak jak w załączonym przeze mnie zdjęciu, jest po prostu szara oraz nie da się w nią wejść. Przed wyzerowaniem telefonu mogłem wejść w tą opcję miałem do wyboru usuń lub dodaj e SIM, ale nie mogłem usunąć ani dodać e-sim ponieważ jak nacisnąłem w usuń bądź dodaj e-SIM kółeczko się kręciło i kręciło bez żadnej zmiany. Chciałem dodać, że posiadam telefon IPhone 14 Pro dystrybucji amerykańskiej bez tacki na kartę fizyczną SIM oraz samego e-sima w nim bo innej opcji nie ma. Pytanie do Was czy jesteście mi w stanie pomóc co się mogło stać jak to naprawić oraz czego to jest wina? Pierwszy raz coś takiego się stało mając już dużo telefonów firmy Apple poprzednie działały bez zarzutów wszystkie lata. Z góry bardzo dziękuję za pomoc.