logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EPSON L3151 - po czyszczeniu głowicy. czyszczeniu zaawansowanym drukarka kolory drukuje w paski

efka19891 17 Sty 2025 21:59 645 1
REKLAMA
  • #1 21397855
    efka19891
    Poziom 1  
    EPSON L3151 mam problem - nie wiem, czy za dużo użytkowałam w ostatnim czasie drukarki, ale nagle drukowała bez kolorów, bez czarnego... myślałam, że skończył mi się tusz czarny. Zrobiłam czyszczenie głowicy kilka krotnie, jednak nadal kolory były w paski. Wykonałam 2 krotnie czyszczenie zaawansowane z przerwami 12 h. Czarny tusz już na teście dysz jest zadowalający, natomiast nie mogę sobie poradzić z kolorami. Nawet drukowałam w Paincie zrobione pasy z kolorów i nadal są paski... wykonałam dwukrotnie czyszczenie głowicy, nadal z kolorami jest problem... czy zrobić ponownie czyszczenie zaawansowane... czy wysłać drukarkę gdzieś do naprawy...
    AI: Czy używasz oryginalnych tuszy EPSON, czy może zamienników?
    oryginalnych
    AI: Jak często i w jakiej ilości używasz drukarki? Czy drukujesz dużo kolorowych dokumentów?
    ostatnio dużo drukowałam, ale kolory to tylko jakieś napisy
  • REKLAMA
  • #2 21400868
    dr.master
    Poziom 39  
    Ocena: 918
    Jeśli czyszczenie z poziomu użytkownika nie dało efektu trzeba zrobić płukanie układu płynem do udrażniania głowic + moczenie głowicy i napełnienie jej od nowa tuszem. Rozbiórka nie jest bardzo trudna. Do wężyków wstrzykujemy płyn(oczywiście z odpiętą głowicą) a potem już tylko odmoczyć głowicę i napełnić tuszem :)

Napisałem również PW
REKLAMA