logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Electrolux ESL7740RO nie grzeje wody i nie suszy - przekaźnik czy pompa?

kasia0k 21 Sty 2025 10:35 201 1
REKLAMA
  • #1 21402823
    kasia0k
    Poziom 1  
    Zmywarka ESL7740RO nie grzeje wody i nie suszy naczyń, serwisant już był i zrobił oczyszczanie hydrostatu i pompki sprężynowej, za co skasował 240 zł. Nie dało to żadnego efektu, teraz zaproponował wymianę pompy za prawie 700 zł (koszt całości z robocizną i dojazdem). Przeszukałam forum i znalazłam, że to standard w zmywarkach Electroluxa i zazwyczaj winny jest przekaźnik na module i wystarczy jego wymiana. Niestety serwis twierdzi, że w mojej zmywarce nie ma możliwości wymiany samego przekaźnika, a wymiana modułu to będzie podobny koszt jak pompy. Czy ktoś z Państwa może to potwierdzić? Jeśli rzeczywiście tak jest, to chyba naprawa mija się z celem, bo zmywarka ma już ponad 8 lat i przyszedł czas na nową?
  • REKLAMA
  • #2 21404177
    indianer
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Przekaźnik wymieni Ci jakiś elektronik, nie serwis agd. Ale wcześniej należy sprawdzić czy jest uszkodzony. Ze sprawdzeniem grzałki też sobie poradzi.
REKLAMA