logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Denon DHT-S514 - Niskie napięcie na złączu J5 i głośny pisk z głośników

mjawo80 24 Sty 2025 15:16 264 1
REKLAMA
  • #1 21407797
    mjawo80
    Poziom 1  
    Witam.
    Mam problem z soundbarem Denon DHT-S514, mianowicie żyje trochę własnym życiem, tzn. uruchamia się, napięcia według serwisówki znalezionej w innym wątku są ok, czyli 3.3 V, 1.8 V, 5 V i 24 V też jest, ale według serwisówki w pierwszym kroku należy sprawdzić, czy jest 24 V na złączu J5 na pinie nr 1, i tam jest 11.8 V. (Jak nie ma 24 V, to wymienić zasilacz, ale był sprawdzany w serwisie pod obciążeniem i było ok.)
    Dodam jeszcze, że da się połączyć przez BT, ale muzyka jest odtwarzana tylko jak się porusza płytą główną i to w dodatku podczas muzyki pojawia się głośny pisk z głośników. Miał ktoś podobny przypadek?
    Ewentualnie co by można było jeszcze sprawdzić?
    AI: Czy zauważyłeś, w jakich konkretnych sytuacjach pojawia się głośny pisk z głośników? Czy dzieje się to tylko podczas poruszania płytą główną, czy również w innych okolicznościach?
    Pisk jest za każdym razem, jak odtwarzana jest muzyka.
    AI: Czy podejmowałeś jakieś inne kroki w celu rozwiązania problemu, poza sprawdzeniem napięć i zasilacza?
    Wymiana kondensatorów elektrolitycznych.
  • REKLAMA
  • #2 21823705
    obcypl
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Hej mam ten sam problem.Choć początkowo w ogóle nie miałem dźwięku , brak sygnału na wyjściach pwm z dsp. Wymieniłem dsp , nie pomogło, Miałem puste bloki na pamięci flasch, kilka wierszy wiec skopiowałem z innego i dzwięk ruszył ale problem został jak u Ciebie. Wymieniłam juz wszystkie kondensatory przy dsp oraz cewkach z zaniżoną wartością i większym ssr i uszkodzony ceramiczny c309 ale efekt dalej ten sam. Jak ruszę płytką dźwięk jest znika albo pisk z głośników. Mega już mnie wymęczył ten sprzęt. Dałeś sobie z nim radę?
REKLAMA