Witam, mam problem z płytą główną ponieważ komputer kupiony w połowie grudnia Specyfikacja:
I5 12400f
RX 6750 XT
Dysk lexar 1t NM620
32GB 2x16 3600MzH Thor lexar
Płyta główna Asus prime B660-plus D4
Działał poprawie przez 2 tygodnie, potem komputer już nie odpalił i płyta wszytskie testy przeprowadzała pomyślnie po czym dioda led zaczyna świecić na biało i boot na żółto. Obrazu brak i nie jestem w stanie wejść do biosu. Z racji iż komputer ma jeszcze gwarancję to wysłałem płytę i procka na reklamację i procesor dostałem nowy, a płytę podobno naprawiono. Gdy złożyłem ponownie kompa cały czas ten sam problem. Dodam, że karta graficzna oraz dysk został sprawdzony w innym komputerze u działają bez zarzutów. Z góry dzięki za pomoc
AI: Czy możesz podać specyfikację zasilacza, którego używasz w komputerze?
Gigabyte UD750GM PG5 750W 80 Plus Gold ATX 3.0
AI: Jakie kroki diagnostyczne podjąłeś po otrzymaniu naprawionych komponentów?
Złożyłem komputer jak zwykle ( złożyłem już 5 komputerów każdy działa do teraz )
I5 12400f
RX 6750 XT
Dysk lexar 1t NM620
32GB 2x16 3600MzH Thor lexar
Płyta główna Asus prime B660-plus D4
Działał poprawie przez 2 tygodnie, potem komputer już nie odpalił i płyta wszytskie testy przeprowadzała pomyślnie po czym dioda led zaczyna świecić na biało i boot na żółto. Obrazu brak i nie jestem w stanie wejść do biosu. Z racji iż komputer ma jeszcze gwarancję to wysłałem płytę i procka na reklamację i procesor dostałem nowy, a płytę podobno naprawiono. Gdy złożyłem ponownie kompa cały czas ten sam problem. Dodam, że karta graficzna oraz dysk został sprawdzony w innym komputerze u działają bez zarzutów. Z góry dzięki za pomoc
AI: Czy możesz podać specyfikację zasilacza, którego używasz w komputerze?
Gigabyte UD750GM PG5 750W 80 Plus Gold ATX 3.0
AI: Jakie kroki diagnostyczne podjąłeś po otrzymaniu naprawionych komponentów?
Złożyłem komputer jak zwykle ( złożyłem już 5 komputerów każdy działa do teraz )