logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie kupić zestaw śrubek do obudowy SilentiumPC Signum SG1M TG?

szubowskiadrian 04 Lut 2025 15:34 255 5
REKLAMA
  • #1 21424518
    szubowskiadrian
    Poziom 2  
    Witam, mam takie pytanie. Zamówiłem ostatnio używaną obudowę "SilentiumPC Signum SG1M TG", w przesyłce nie znalazłem żadnych dystansów i śrubek do montowania płyty głównej. Więc czy da się gdzieś kupić zestaw śrubek do tej obudowy, jak tak to gdzie? pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 21424529
    turkuc11
    Spec od komputerów
    Ocena: 1874
    Może zapytaj producenta?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 21424854
    szubowskiadrian
    Poziom 2  
    Dziękuję. zamówię i zobaczymy czy będzie pasować.
  • REKLAMA
  • #5 21424855
    szubowskiadrian
    Poziom 2  
    Śrubki, które były mi potrzebne, zostały znalezione do kupna.
  • #6 21425070
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8191
    To jeszcze jak zestaw przyjdzie napisz proszę, czy one pasowały. Tulejki kupiłeś całkiem losowo nie zastanawiając się za bardzo, jaki dystans jest potrzebny od płyty montażowej i jaki gwint mają otwory. I pasują do nich różne śruby, ale to ma mniejsze znaczenie, bo płytę da się przykręcić na jedne i drugie.

Tutaj kilka tulejek z różnych obudów, żeby uzmysłowić, co mam na myśli.

Pięć metalowych tulejek o różnej wielkości i kolorze na tle drewnianej powierzchni.

Ty masz coś podobnego do tulejki numer 4 na tym zdjęciu.

Zwróć uwagę, jeśli się je uda zamontować i nie będą luźne, czy płyta jest prawidłowo zdystansowana. To będzie najbardziej widać przy montażu kart rozszerzeń, jeśli tulejka jest za krótka to karta nie będzie osadzona dokładnie w gnieździe. Jeśli będzie za długa (tego wariantu przy takich tulejach nie przewiduję) to karta osadzona w slocie będzie przesunięta względem obudowy i może być problem z montażem śrub na śledziu karty. Tak więc warto zwrócić na to uwagę.
REKLAMA