Hej, potrzebuję pomocy z podłączeniem domofonu Cyframi Smart 5P. Teoretycznie mam masę, udało mi się uzyskać dzwonienie słuchawki, ale bez możliwości słyszenia, jak ktoś mówi oraz otwierania drzwi i na odwrót. Mam zdjęcie kabli i panelu zewnętrznego poniżej:
A ja dorzucę swoje 3 grosze,jeśli chcesz taką samą obudowę jak kupiłeś musisz szukać SMART-D
To ja dorzucę swoje 3 grosze: jeśli nie chcesz mieć problemów Ty i pozostali użytkownicy systemu, to nie patrz w stronę SMART-D tylko na unifony cyfrowe Laskomex.
✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem domofonu Cyfral Smart 5P, gdzie dzwoni, ale nie słychać rozmowy ani nie można otworzyć drzwi. W odpowiedziach zasugerowano, że unifon może być nieodpowiedni, a jako alternatywy podano modele Lm-8, LY-8 oraz LG-8D, z uwagą, że LG-8D wymaga dodatkowego zasilania 12V. Wskazano również na konieczność ustawienia numeru mieszkania za pomocą jumperów oraz sprawdzenia napięcia na żyłach. Dodatkowo, zasugerowano unifony cyfrowe Laskomex jako bardziej niezawodne. Wygenerowane przez model językowy.