logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JBL SP-150 - Jak wymusić stałe włączenie subwoofera? Ewentualnie szukam serwisu w Toruniu

senssens 07 Lut 2025 12:48 201 1
REKLAMA
  • #1 21428816
    senssens
    Poziom 10  
    Cześć.
    Mam problem z subwooferem kina domowego JBL SP-150, który podczas słuchania filmów/muzyki włącza i wyłącza się. Jak są niskie tony to gra, ja nie ma to gaśnie delikatnie popiardując podczas włączania/wyłączania. Doprowadza mnie to do szału. Niestety z tyłu ma przełącznik off lub auto. Chciałbym wymusić na nim, żeby się nie wyłączał. Jak już gra, to gra bardzo fajnie.

Chciałem oddać SW do jakiegoś serwisu RTV w Toruniu, żeby przerobili tego suba, ale gdzie się dodzwonię to słyszę, że nie zajmują się subami.

Czy wiecie może jak przerobić ten sprzęt, żeby był włączony cały czas?
    Ewentualnie czy znacie serwis w Toruniu, który by się podjął takiej przeróbki?

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21429107
    2konrafal1993
    Poziom 38  
    Ocena: 745
    W tym subwooferze jest kilka miejsc w których można dokonać modyfikacji, są do niego schematy a to daje możliwość pokierowania ciebie abyś zrobił to sam.

Wykręcasz panel z subwoofera potem trzeba znaleźć miejsca które ze sobą połączysz kabelkiem i to wszystko co trzeba zrobić by subwoofer nie przechodził w tryb czuwania.

Potrzebujesz:
    Lutownica
    Śrubokręt
    Cyna
    Kalafonia
    Kawałek kabelka nie grubego, taki ze starego kabla USB będzie ok.

Tylko pytanie czy nie boisz się lutownicy bo to w sumie tyle co musisz zrobić.
REKLAMA