logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak uzyskać kod kluczyka do Peugeot 308 2008 za pomocą numeru VIN?

jarekj79 09 Lut 2025 21:28 1434 7
REKLAMA
  • #1 21432575
    jarekj79
    Poziom 3  
    Witam.
    Potrzebuję kodu kluczyka do Peugeota 308 z 2008 r. Czy po VIN można odczytać?
    AI: Czy skontaktowałeś się z autoryzowanym serwisem lub dealerem Peugeot w celu uzyskania kodu kluczyka?
    Nie, nie kontaktowałem się z ASO.
    AI: W jakim kraju się znajdujesz? Proces uzyskiwania kodu kluczyka może się różnić w zależności od lokalizacji.
    Niemcy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21432598
    berthold61
    Poziom 28  
    Ocena: 308
    Też kombinowałem ale zadzwoniłem do serwisu i zamawiasz jako część zamienną i za dwa max tygodnie dostaniesz pocztą tylko musisz im wysłać coś na jakiej podstawie stwierdzą że to twoje auto czyli jakaś umowa kupna czy coś ale to ci powie serwis dokładnie , pamiętaj jako część zamienną bo inaczej cie wygolą z kasy mnie to kosztowało 2 lata temu 25 zł .
  • REKLAMA
  • #3 21432614
    jarekj79
    Poziom 3  
    Dzięki za odpowiedź. Myślałem, że po VIN można jakoś odzyskać. Ale spróbuję do ASO, tylko nie wiem, jak w Niemczech to wygląda.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21432735
    AT
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    Jaki kod ??
    Żeźby kluczyka , elektroniczny Transpondera , czy dostępu do IMMO .
    Co właściwie chcesz zrobić ?
    Skopiować , zgubiłeś i nie masz nawet czym otworzyć auta ?
  • #5 21432781
    jarekj79
    Poziom 3  
    Mam jeden kluczyk i był zalany, teraz nie działa pilot i nie odpala auto. Potrzebuję kod PIN, żeby zaprogramować nowy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 21432889
    piotrekwoj1
    Poziom 43  
    Ocena: 3397
    Masz czym zaprogramować kluczyk? Jak nie to zleć to osobom się tym zajmującym a one sobie poradzą z kodem. Są narzędzia które odczytają kod z auta bez problemu.
  • #7 21433099
    jarekj79
    Poziom 3  
    Tak, mam Launch X431 Pro Mini, powinien sobie z tym poradzić.
  • #8 21435661
    jarekj79
    Poziom 3  
    Kod odzyskany za 20 €, kluczyk za 15 € zaprogramowany. Na razie działa bez zarzutu, jak długo, nie wiem, bo to Chińczyk.

Podsumowanie tematu

✨ Aby uzyskać kod kluczyka do Peugeota 308 z 2008 roku, użytkownik powinien skontaktować się z autoryzowanym serwisem Peugeot (ASO) w Niemczech. Proces ten może wymagać przesłania dokumentów potwierdzających własność pojazdu. Użytkownik, który miał problem z zalanym kluczykiem, potrzebował kodu PIN do zaprogramowania nowego kluczyka. Wskazano, że istnieją narzędzia, takie jak Launch X431 Pro Mini, które mogą pomóc w odczytaniu kodu z pojazdu. Ostatecznie użytkownik odzyskał kod za 20 € i zaprogramował kluczyk za 15 €, co działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA