Mam pytanie, jaka aplikacja do radia internetowego współpracuje z CarPlay? Bo te, które wypróbowałem nie pokazują się na ekranie - trzeba je uruchomić na telefonie, który najpierw trzeba odblokować, co nie jest zbyt bezpieczne. Po uruchomieniu owszem przechwytują strumieniowanie audio i grają przez głośniki samochodu, można przełączać stacje itd., ale odpalić trzeba na telefonie, na ekranie car play nie pokazują się i nie można ich tam dodać ręcznie.
Alternatywnie do CarPlay można oczywiście użyć bluetootha, ale tu jest ten sam problem - apkę trzeba najpierw uruchomić na telefonie.
Dodam, że nie chodzi mi o aplikacje konkretnej stacji, które grają tylko tę jedną stację albo paczkę kanałów, mam na myśli uniwersalną apkę, na której mogę odebrać wszystko, co gra w necie.
Alternatywnie do CarPlay można oczywiście użyć bluetootha, ale tu jest ten sam problem - apkę trzeba najpierw uruchomić na telefonie.
Dodam, że nie chodzi mi o aplikacje konkretnej stacji, które grają tylko tę jedną stację albo paczkę kanałów, mam na myśli uniwersalną apkę, na której mogę odebrać wszystko, co gra w necie.