logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lista kompatybilnych procesorów do programowania programatorem PICkit3

elktrod 14 Lut 2025 03:22 639 7
REKLAMA
  • #1 21438693
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1343
    Poszukuję listy procesorów możliwych do programowania programatorem PICkit3.
    Znalazłem tylko taką listę dotyczącą PICkit2 na stronie GOTRONIC, czy ktoś posiada dla porównania podobną listę dla PICkit3?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21438721
    elktrod
    Poziom 41  
    Bardzo dziękuje za rzeczową i szybką podpowiedź! Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21438735
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2041
    Witam,
    może jeszcze dodam, że używając nowszych wersji MPLAB'a, może on wgrać nowsze oprogramowanie do PICKit'a, co potencjalnie zwiększa ilość rozpoznawanych procesorów.
    Pozdrawiam
  • #5 21438750
    elktrod
    Poziom 41  
    O tym już zdążyłem się dowiedzieć, no ale to wychodzi dopiero w czasie eksploatacji... Dlatego mniej więcej ta lista jaką zalinkowałeś dot MPLAB na razie mi wystarcza...
    Czy może wiesz jak wygląda współpraca PICkit3 ewentualnie z procesorami AVR, czy w jakimś zakresie jest to możliwe tak jak PICkit2 w tym linku w stosunku do Atmega8: ? http://dangerousprototypes.com/blog/2010/04/07/program-your-avr-with-pickit2/
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #8 21439222
    piwkooo
    Poziom 25  
    Ocena: 126
    viayner napisał:
    Witam,
    nie używałem z AVR'ami, osobiście wolę PicKit2, a to tylko dlatego, że ma własny, niezależny soft do kontroli i nie muszę "odpalac" tego molocha MPLAB, który nie bardzo mi pasuje.
    Pozdrawiam

Do trójki też jest program. Działa z klonem. Pozdrawiam
    Załączniki:
    • PICkit3 Programmer Application v3.10.zip (9.33 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy poszukują listy procesorów kompatybilnych z programatorem PICkit3. Została podana strona z listą obsługiwanych urządzeń, która może być pomocna: https://pic-microcontroller.com/pickit-3-supported-devices/. Wskazano również, że nowsze wersje MPLAB mogą zwiększyć liczbę rozpoznawanych procesorów. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, sugerując, że PICkit2 jest preferowany przez niektórych ze względu na niezależne oprogramowanie. Pojawiło się pytanie o możliwość współpracy PICkit3 z procesorami AVR, jednak nie uzyskano jednoznacznej odpowiedzi.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA