Witam, od jakiegoś czasu mam problem z miganiem ekranu, nie ważne czy gram, czy robię co innego, ekran co chwilę gaśnie. Po podłączeniu komputera pod inny monitor niby problem ustaje. Ale po podłączeniu Xboxa 360 pod rzekomo "niesprawny monitor" nic nie miga.
Podzespoły:
monitor: iiyama Red Eagle G-MASTER G2466HSU-B1 165 Hz
GPU: GTX 1060 3 GB
CPU: Intel Core i5 4440
RAM: 1x8 GB HYPERX 1600 MHz
Chciałbym jeszcze dodać, że gdy obciążę w jakiś sposób komputer, to na linii 12 V na płycie głównej jest dosyć niskie, bo spada do ok. 1,7 V.
Ekran przy 60 Hz się uspokaja i miga dosyć rzadko, ale wraz ze wzrostem częstotliwości odświeżania problem się nasila.
Jak myślicie, jaka może być przyczyna takiego zjawiska, bo ja już sam nie wiem.
AI: Jaki jest model i moc zasilacza, którego używasz w swoim komputerze?
Moc zasilacza to 600 W, modelu nie pamiętam, ciężko będzie się do niego dokopać.
AI: Jakiego kabla używasz do podłączenia monitora do karty graficznej i czy próbowałeś go wymienić?
Używam kabla HDMI. Kiedyś używałem DP, ale po jakimś czasie szlak go trafił.
Podzespoły:
monitor: iiyama Red Eagle G-MASTER G2466HSU-B1 165 Hz
GPU: GTX 1060 3 GB
CPU: Intel Core i5 4440
RAM: 1x8 GB HYPERX 1600 MHz
Chciałbym jeszcze dodać, że gdy obciążę w jakiś sposób komputer, to na linii 12 V na płycie głównej jest dosyć niskie, bo spada do ok. 1,7 V.
Ekran przy 60 Hz się uspokaja i miga dosyć rzadko, ale wraz ze wzrostem częstotliwości odświeżania problem się nasila.
Jak myślicie, jaka może być przyczyna takiego zjawiska, bo ja już sam nie wiem.
AI: Jaki jest model i moc zasilacza, którego używasz w swoim komputerze?
Moc zasilacza to 600 W, modelu nie pamiętam, ciężko będzie się do niego dokopać.
AI: Jakiego kabla używasz do podłączenia monitora do karty graficznej i czy próbowałeś go wymienić?
Używam kabla HDMI. Kiedyś używałem DP, ale po jakimś czasie szlak go trafił.