logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizor LG UM751COZA - brak dostępu do aplikacji Google w przeglądarce

sulag50 15 Lut 2025 09:22 438 3
REKLAMA
  • #1 21440116
    sulag50
    Poziom 3  
    Telewizor LG UM751COZA mam problem ze stroną startową przeglądarki internetowej, na której znajdują się widoczne symbole aplikacji Google oraz konto Google i problem w tym, że tych elementów nijak nie mogę włączyć. Wszystko działało i od pewnego czasu jest problem. Czy może to być jakieś ograniczenie ze strony LG?
    Telewizor LG UM751COZA - brak dostępu do aplikacji Google w przeglądarce
    AI: Czy próbowałeś już jakichś kroków rozwiązywania problemów, takich jak ponowne uruchomienie telewizora lub sprawdzenie aktualizacji oprogramowania?
    Aktualizacja automatyczna jest włączona - ponowne uruchomienie było.
  • REKLAMA
  • #2 21440173
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5429
    sulag50 napisał:
    Czy może to być jakieś ograniczenie ze strony LG?

A ile lat ma telewizor?
    Jeśli więcej niż pięć, to utylizacja 😎
    Niestety, tak funkcjonują firmy.

Albo telewizor może jeszcze pożyć, tylko należy dokupić do niego przystawkę Smart TV.
  • REKLAMA
  • #3 21440367
    sulag50
    Poziom 3  
    Ten telewizor ma funkcję smart, a tę odpowiedź napisałem w tym właśnie telewizorze. Tak naprawdę to mi chodzi o brak zdjęć ze smartfona, ale widać siła wyższa. Mimo to dziękuję.
  • #4 21440431
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5429
    sulag50 napisał:
    Ten telewizor ma funkcję smart

Jeśli TV ma więcej niż 5 lat, to już żadne Smart TV tam nie działa - taka jest polityka producentów TV.
    Kilka lat wsparcia i kup sobie nowy TV.
    sulag50 napisał:
    Tak naprawdę to mi chodzi o brak zdjęć ze smartfona,

Jeśli fon ma np. Androida 14, a TV NIE ma już żadnego wsparcia, to nic już nie zadziała.

Dlatego tak istotne tu jest wsparcie producenta - tylko producent, wypuszczając nowy soft do TV, może tu jeszcze cokolwiek zrobić.
    Ale graniczne jest tu te 5 lat - powyżej tej granicy, zostajesz z niczym i bez wsparcia.
REKLAMA