logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak możliwości uruchomienia aplikacji smart TV w telewizorze LG 42lb650v

abramsio 16 Lip 2018 13:05 51414 6
REKLAMA
  • #1 17331830
    abramsio
    Poziom 2  
    Ocena: 9
    Witam.
    Na LG 42lb650v nie jestem w stanie uruchomić żadnej aplikacji w ramach smart TV. Telewizor ma zainstalowany najnowszy soft od producenta, jest podłączony do internetu (wbudowana przeglądarka www działa aż miło). Lg store, youtube, netflix wszystko niby jest ale połączyć się nie chce. Po kliknięciu w apkę przez chwilę próbuje się połączyć a potem wraca do wyświetlania obrazu z TV. Telewizor ma swoje lata ale jest sprawny. Funkcja smart nie była wczesniej używana (TV użytkowany przez starszą osobę). Generalnie nie mam pomysłu co może być nie tak. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 17335884
    abramsio
    Poziom 2  
    Ocena: 9
    Dzięki za podpowiedz :)Problem rozwiązany.Okazał sie banalny.Nie były zaznaczone zgody na regulammin i korzystanie z aplikacji.
  • #4 17868804
    Rudi241
    Poziom 1  
    Ocena: 81
    Witam a gdzie te zgody trzeba pozaznaczać?
  • REKLAMA
  • #5 19109632
    Brysia
    Poziom 2  
    Ocena: 21
    Ktoś już wie gdzie są te zgody?
  • #6 19109876
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2513
    Ukryte są w zaawansowanym menu TV (tym menu po lewej stronie ekranu, powinno być w którejś zakładce).
  • REKLAMA
  • #7 19444438
    Sylwiaaa80
    Poziom 1  
    Ocena: 8
    Witam, czy jest ktoś w stanie mi pomóc, nie mam pojęcia o co chodzi 😔Wszystko było ok dopóki nie zrobiła się jakaś aktualizacja Brak możliwości uruchomienia aplikacji smart TV w telewizorze LG 42lb650v

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z uruchomieniem aplikacji smart TV na telewizorze LG 42LB650V, mimo zainstalowanego najnowszego oprogramowania i połączenia z internetem. Po kilku próbach, aplikacje takie jak YouTube i Netflix nie uruchamiały się, a telewizor wracał do normalnego obrazu. Po sugestii o sprawdzeniu aktualizacji, użytkownik odkrył, że problem wynikał z braku zaznaczenia zgód na regulamin i korzystanie z aplikacji, co można było zrobić w zaawansowanym menu telewizora. Inni użytkownicy pytali o lokalizację tych zgód.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA