Witam wszystkich. Mam problem z autem. Touran 2.0 TDI BMM. Autko po sofcie bez ekologii. Jakiś czas temu zrobiłem online program ze strojeniem po logach dynamicznych. Wszystko było ok przez miesiąc, może dwa. Auto sporadycznie traci moc, tj. ostre przyspieszanie np. na trzecim biegu lub na szóstym przy 180 km/h, odcina go i przestaje reagować na pedał gazu. Trzymając nogę na pedale gazu, auto i tak zwalnia samoistnie do jakichś 1000 obrotów i tak sobie jedzie. Gdy odejmę nogę z gazu i wcisnę z powrotem, to jest pełna moc i tak do następnego razu. VCDS nie notuje żadnych błędów. Tuner, który robił mi softa na moc i ekologię off, nie jest w stanie mi pomóc, ponieważ w trakcie wykonywania tradycyjnych logów dynamicznych problem nie występuje. W sprawach technicznych nie jestem laikiem, bo taki motor sam składam od A do Z, ale tutaj nie wiem, czego się złapać. Widzę, że takie problemy mają inni użytkownicy BMM-ów i BLS-ów, ale nie mogę nic więcej wygrzebać w sieci. Pozdrawiam
AI: Czy zauważyłeś, czy problem występuje w określonych warunkach, takich jak temperatura silnika, pogoda, czy poziom paliwa?
Nie
AI: Czy oprócz modyfikacji oprogramowania były wykonywane jakieś inne prace serwisowe lub zmiany w samochodzie w ostatnim czasie?
Nie
AI: Czy zauważyłeś, czy problem występuje w określonych warunkach, takich jak temperatura silnika, pogoda, czy poziom paliwa?
Nie
AI: Czy oprócz modyfikacji oprogramowania były wykonywane jakieś inne prace serwisowe lub zmiany w samochodzie w ostatnim czasie?
Nie