Witam, mam problem z naprawą płytki w CleanBase iRobot do Roomba S9. Początkowe objawy były takie, że biała dioda oznaczająca działanie tej „ładowarki” zgasła i robot przestał się ładować. Po wyciągnięciu elektroniki okazało się, że w układzie zasilania impulsowego poszedł mostek prostowniczy MDB6S, driver UCC28730, MOSFET 7N60 marki ON oraz parę rezystorów. Po wymianie tych elementów na nowe, sprawdzeniu, czy nie ma nigdzie przerw, zwarć lub nieodpowiednich rezystancji, uruchomiłem na nowo płytkę. I cisza, dalej nic, po stronie wtórnej nie ma nic. Na stronę pierwotną wchodzi tak, jak powinno, 330 V. Nic się nie grzeje, nic nie pali. Dziś mam zamiar podłączyć transformator pod generator funkcyjny 10 kHz prostokąt 10 V i zobaczyć, czy oscyloskop mi coś pokaże po stronie wtórnej. Piszę, żeby zapytać się o jakieś poszlaki, pomysły, co jeszcze sprawdzić. Nadmienię również, że drobna elektronika sterowania po podpięciu zasilania na stronie wtórnej chodzi tak, jak powinna i wszystko ożywa, problem jest w zasilaniu.