logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak sprawdzić model płyty głównej w TV Samsung, LG, Toshiba bez płyty?

TomaszKwiatkowski 20 Lut 2025 21:23 435 9
REKLAMA
  • #1 21449013
    TomaszKwiatkowski
    Poziom 2  
    Witam serdecznie,
    kupuję na aukcjach TV smart, takie jak: SAMSUNG, LG, TOSHIBA,
    które mają wymontowane płyty główne. Czy jest możliwość sprawdzenia np. po n/s, jaka powinna być płyta główna w danym modelu?
    Za jakąkolwiek pomoc będę bardzo wdzięczny.
    AI: Czy możesz podać dokładne numery modeli telewizorów Samsung, LG i Toshiba, które posiadasz?
    SAMSUNG QE55LS03DAXXU SAMSUNG QE65S95DATXXU
    AI: Czy masz dostęp do jakiejkolwiek dokumentacji, etykiet lub numerów seryjnych na tych telewizorach, które mogłyby pomóc w identyfikacji odpowiedniej płyty głównej?
    TAK
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21449113
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6542
    TomaszKwiatkowski napisał:
    SAMSUNG QE55LS03DAXXU SAMSUNG QE65S95DATXXU

Obawiam się, że niezbyt dokładnie przepisałeś modele.
    Patrz poniżej.

Zrzut ekranu przedstawiający specyfikację modelu płyty głównej ASSY PCB MAIN; S95DA dla telewizorów Samsung. Zdjęcie komponentów elektronicznych i lista modeli TV.
    Płyta główna z elementami elektronicznymi, w tym układami scalonymi i złączami, na białym tle. Zdjęcie płyty głównej telewizora z różnymi modułami i złączami.
    Wystarczy dokładny model TV aby w większości przypadków określić zastosowany w nim model płyty głównej jak i też innych modułów.
  • REKLAMA
  • #3 21449170
    TomaszKwiatkowski
    Poziom 2  
    Etykieta z danymi technicznymi telewizora Samsung
    Tabliczka znamionowa telewizora Samsung z modelami i ostrzeżeniami.

Dodano po 7 [minuty]:

JUZ PARE RAZY SIE SPARZYŁEM BO KUPUJĄC PO NR MODELU OKAZAŁO SIE ZE COS NIE PASUJE NP. TAŚMY DO TIKON BYŁY ZA DUŻĘ LUB KOSTKA OD ZASILACZA BYŁA ZBYT MAŁ RESZTA PASOWAŁA IDEALNIE

Dodano po 14 [minuty]:

>>21449113 BEDE WDZIECZNY JAK PODASZ MI LINK NA KTÓRYM TO WYSZUKAŁES
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 21449313
    DiZMar
    Poziom 43  
    BEDE WDZIECZNY JAK PODASZ MI LINK NA KTÓRYM TO WYSZUKAŁES

Masz na PW.
  • #5 21449351
    maksar
    Poziom 34  
    Ocena: 1029
    DiZMar napisał:

Masz na PW.

Dla kogo to info?
  • REKLAMA
  • #6 21449361
    DiZMar
    Poziom 43  
    maksar napisał:
    DiZMar napisał:

Masz na PW.

Dla kogo to info?

Za podawanie na forum publicznym linku do sklepu (tego właśnie) zostałem upomniany przez moderatora. Teraz podaję jedynie przez PW.
  • #7 21449423
    XTeRX
    Poziom 20  
    Ocena: 92
    >>21449361
    Czy też mogę dostać link na PW?
  • #8 21449444
    maksar
    Poziom 34  
    Ocena: 1029
    Nie widzi, że przyszła wiadomość ? To tak jak, ps. w liście "wysłała bym ci 100zl, ale już zakleilam koperte"
    Kto serwisuje elektronikę zna ten sklep.
  • #9 21449679
    DiZMar
    Poziom 43  
    maksar napisał:
    Nie widzi, że przyszła wiadomość ?

Mam wiele wysłanych PW nie odczytanych nawet po wielu miesiącach od wysłania. Nie wszyscy wiedzą o istnieniu PW i sposobie odczytania.
  • #10 21449880
    a_jablon
    Poziom 35  
    Ocena: 832
    UWAGA na LG !!! Tam bardzo łatwo o wtopę. Istotny jest nr EBU z lewego dolnego rogu naklejki właśnie na MB.

W LG płyty do TV - teoretycznie ten sam model - potrafią występować w kilku wersjach i to w dodatku niezgodnych ze sobą - nie są wobec siebie wymienne.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje informacji na temat identyfikacji modelu płyty głównej w telewizorach Samsung, LG i Toshiba, które zostały zakupione z wymontowanymi płytami. W odpowiedziach podkreślono, że dokładny model telewizora jest kluczowy do określenia odpowiedniej płyty głównej oraz innych modułów. Użytkownicy ostrzegają przed problemami z niekompatybilnością części, zwłaszcza w przypadku telewizorów LG, gdzie różne wersje płyt mogą być niezgodne. Wskazano również na znaczenie numeru EBU na naklejce płyty głównej w LG. Uczestnicy dyskusji wymieniają się linkami do źródeł informacji, jednak preferują prywatne wiadomości ze względu na zasady forum.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA