logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak obrazu z dekodera DVB-T2 na projektorze HY300 przez HDMI, dźwięk działa

ekotechdarsew 21 Lut 2025 21:41 945 2
REKLAMA
  • #1 21450476
    ekotechdarsew
    Poziom 2  
    Dzień dobry-- Mam problem z projektorem HY300. Niby wszystko hula ok, kiedy jest na połączeniu sieciowym, aplikacje działają, ale gdy próbuję podłączyć do niego dekoder TV, przechodzę w menu projektora na HDMI i ciemność widzę. Niby słyszę kanały TV, ale obrazu nie ma :( Ten tuner dekoder to coś takiego: DEKODER TUNER TV DVB-T2 HEVC H.265 FULL HD MINI STICK PILOT ZESTAW HDMI USB. Czy może ktoś ma pomysł, jak to ogarnąć?
    AI: Czy próbowałeś użyć innego kabla HDMI, aby sprawdzić, czy problem z obrazem nadal występuje?
    Tak.
    AI: Czy inne urządzenia podłączone do projektora przez HDMI działają poprawnie?
    Obraz z PC też nie działa.
  • REKLAMA
  • #2 21450486
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1344
    Twój projektor kiedyś na tym tunerze działał ok czy nigdy? Na jakim tunerze działał wcześniej Twój projektor? Czy na DVBT-2 bez HEVC? Może Twój projektor nie nadąża za zmianami DVBT-2 na DVBT-2 HEVC w zakresie konwersji w nowym standardzie ?
  • #3 21450509
    ekotechdarsew
    Poziom 2  
    >>21450486 to całkiem nowy zakup, więc i podłączenie pod dekoder/tuner pierwszy raz. Może to i być, że czegoś nie obsługuje, bo to w sumie najtańsza wersja za 150 zł, ale chcę, żeby czasem robiła za TV, a nie za bardzo się znam, czemu i czego brakuje. Te tunery sprawdzałem z TV i działają, więc zakładam, że to wina projektora. No ale może ktoś bardziej wykładniczo może mi w tym pomóc i wyłożyć, czemu nie robi.
REKLAMA