Dzień dobry. Temat dotyczy pralki Siemens WM14N06EPL IQ300. Pralka chodzi normalnie poza wirowaniem. Podczas wirowania jest ogromny hałas. Mój tata wysunął tezę, że to może być łożysko. Czy w tym modelu jest możliwość naprawy takiej usterki? Szukałem podobnego tematu, lecz widziałem w odpowiedziach, że nie każda pralka pozwala na wymianę takiej usterki. Chyba chodziło o bęben, czy jest zgrzewany, czy nie. Jako laik nie miałem nigdy z tym styczności. Poproszę, jeśli to możliwe, o jakiś poradnik z sieci, instrukcję lub schemat, jak się za to zabrać samemu.
Jeśli to łożysko, ile wyniosłaby mnie naprawa samemu, bądź u fachowca?
Z uwagi na ciężkie dojście do pralki (łazienka jest bardzo mała, a na niej stoi suszarka) na ten moment nie jestem w stanie nic więcej napisać. Chciałem zasięgnąć fachowej opinii, czy można to samemu zrobić, czy lepiej zawieźć do fachowca.
Z góry dziękuję, pozdrawiam.
Jeśli to łożysko, ile wyniosłaby mnie naprawa samemu, bądź u fachowca?
Z uwagi na ciężkie dojście do pralki (łazienka jest bardzo mała, a na niej stoi suszarka) na ten moment nie jestem w stanie nic więcej napisać. Chciałem zasięgnąć fachowej opinii, czy można to samemu zrobić, czy lepiej zawieźć do fachowca.
Z góry dziękuję, pozdrawiam.