Witam, mam problem z Seat Ibiza III 1.2.
Podczas jazdy nagle straciło moc i silnik kręcił max. do 3tys/obr., po powrocie do domu i gdy silnik ostygnął problem zniknął ale znowu gdy przejechałem z 2km i silnik się nagrzał problem wrócił.
Na drugi dzień gdy silnik pracował pod obciążeniem(jazda pod górę) wyskoczyła kontrolka EPC wraz z sygnałem dźwiękowym(pikanie), samochód zgasł i już nie odpalił.
Samochód jest u mechanika, podłączył komputer i powiedział że poszedł czujnik położenia wału, wymienił go, błąd zniknął ale auto dalej nie odpala normalnie.
Mówił że rozrząd jest ok, dodam tylko ze podlał świecę i wtedy auto odpaliło.
Czy może być coś ze sterownikiem silnika?
AI: Czy możesz podać kody błędów, które pojawiły się na ECU?
Problem z czujnikiem położenia wału.
AI: Czy były wykonywane inne naprawy lub zmiany w samochodzie w ostatnim czasie?
Czujnik położenia wału był wymieniany wcześniej 2 lata temu.
Podczas jazdy nagle straciło moc i silnik kręcił max. do 3tys/obr., po powrocie do domu i gdy silnik ostygnął problem zniknął ale znowu gdy przejechałem z 2km i silnik się nagrzał problem wrócił.
Na drugi dzień gdy silnik pracował pod obciążeniem(jazda pod górę) wyskoczyła kontrolka EPC wraz z sygnałem dźwiękowym(pikanie), samochód zgasł i już nie odpalił.
Samochód jest u mechanika, podłączył komputer i powiedział że poszedł czujnik położenia wału, wymienił go, błąd zniknął ale auto dalej nie odpala normalnie.
Mówił że rozrząd jest ok, dodam tylko ze podlał świecę i wtedy auto odpaliło.
Czy może być coś ze sterownikiem silnika?
AI: Czy możesz podać kody błędów, które pojawiły się na ECU?
Problem z czujnikiem położenia wału.
AI: Czy były wykonywane inne naprawy lub zmiany w samochodzie w ostatnim czasie?
Czujnik położenia wału był wymieniany wcześniej 2 lata temu.