Dzień dobry, Audi A5 2012 rok 1.8 TFSI 170 KM CJEB 3 gen.
Problem z delikatnymi drganiami na biegu jałowym, a w szczególności zatelepie (zadławi) silnikiem przy szybszym dodaniu gazu. Gdy delikatnie dodaje gazu, nie trzęsie się. Problem tylko przy ruszaniu, w trakcie jazdy wszystko jest w porządku.
Żadnych błędów, moc jest.
Diagnosta komputerowy posprawdzał mi wałki, skład mieszanki, nie wiem co tam jeszcze, ale wszystko przechodziło i było w normie.
Wymienione /Sprawdzone:
-filtry
-olej
-świece
-Nastastawinik elektromagnetyczne wałków
-przepustnicę wyczyściłem (ale tam był tylko delikatny nalot
- odmę odpiąłem i zaślepiłem korkiem od wina (ale to i tak w 3 generacji jest wpięta w turbo, więc chyba nie wpływa aż tak bardzo jak w poprzednich, gdy było wpięte w kolektor ssący)
-sprezanie 8.5 na każdym cylindrze
Co mogę jeszcze sprawdzić? Z góry dziękuję za pomoc.
-
Problem z delikatnymi drganiami na biegu jałowym, a w szczególności zatelepie (zadławi) silnikiem przy szybszym dodaniu gazu. Gdy delikatnie dodaje gazu, nie trzęsie się. Problem tylko przy ruszaniu, w trakcie jazdy wszystko jest w porządku.
Żadnych błędów, moc jest.
Diagnosta komputerowy posprawdzał mi wałki, skład mieszanki, nie wiem co tam jeszcze, ale wszystko przechodziło i było w normie.
Wymienione /Sprawdzone:
-filtry
-olej
-świece
-Nastastawinik elektromagnetyczne wałków
-przepustnicę wyczyściłem (ale tam był tylko delikatny nalot
- odmę odpiąłem i zaślepiłem korkiem od wina (ale to i tak w 3 generacji jest wpięta w turbo, więc chyba nie wpływa aż tak bardzo jak w poprzednich, gdy było wpięte w kolektor ssący)
-sprezanie 8.5 na każdym cylindrze
Co mogę jeszcze sprawdzić? Z góry dziękuję za pomoc.
-