Witaj.
Zestaw ogólnie bardzo mało opłacalny, pomijając nieliczne scenariusze, w których jest tylko nieopłacalny. Nie napisałeś nic o zastosowaniach, ale jeśli chodzi o zastosowania dla użytkownika domowego, w tym gry, to można wybrać bardziej opłacalne konfiguracje.
Płyta główna jest za słaba do I9-14900K. Sekcja zasilania pod obciążeniem będzie miała trzycyfrową temperaturę.
Fera do tego procesora to żart, z 14900K porządne AIO 360-420 mm ledwo sobie daje radę i i tak jest ciepło.
Dysk SSD tragedia na pamięciach QLC, jest to nieakceptowalny wybór.
Pamięć OK, chociaż przy Intelu można wybrać też szybsze.
Zasilacz to dość podstawowa seria Gigabyte, niezbyt zachwalana, warto poszukać czegoś ciut lepszego w zbliżonej cenie.
Obudowy tej nigdy nie miałem, na papierze wygląda akceptowalnie, ale nie wnikałem dobrze w specyfikację.
Co do monitora to ciężko się wypowiadać, bo nie jest znane zastosowanie sprzętu, ale jako że jest to monitor VA, to nie byłby to mój pierwszy wybór do gier.
Pasta termoprzewodzaca nie jest potrzebna, jest w zestawie z chłodzeniem. IPA jest niepotrzebna do montażu komponentów wyjętych z pudełka. Generalnie zwykle nie jest potrzebna przy zmianach chłodzenia nawet.
Karta graficzna 4070Ti-S za 4300 jest kompletnie nieopłacalna. W zasadzie powinny być dostępne karty z serii 5000 o wyższej wydajności w podobnej cenie, niestety dostępność jest niska. Na początku marca będzie premiera RTX5070, wydajność być może będzie zbliżona do 4070Ti, tyle że cena powinna być bardziej akceptowalna. Jeśli da radę znaleźć 5070Ti w normalnej cenie, to zdecydowanie lepiej taką kartę wybrać. Można też zobaczyć, co będą sobą reprezentować RX9070XT i RX9070, premiera również na początku marca.